Kozmodróm klope na dvere

V Spoločenskom dome Nivy na Súťažnej ulici 18 v Bratislave sa dňa 25. októbra bude konať už šiesty ročník stretnutia fanúšikov science fiction a fantastiky – Kozmodróm 2014!
Podporte scifi.sk
Kozmodróm 2014 - Plagát - Banner
Kozmodróm 2014 - Plagát - Banner Disclaimer
Festival Kozmodróm trvá len jeden deň a jeho hlavnou náplňou je séria desiatich prednášok zameraných najmä na scifi, ale aj na ostatnú fantastiku a fandom. Téma tohto ročníka - korene scifi - je ladená trochu obšírnejšie a určitým spôsobom s ňou budú súvisieť všetky prednášky. Vypočuť si budete môcť až dvoch velikánov československého fandomu. Už po tretíkrát k nám zavíta teoretik fantastiky Ondrej Herec a svoju premiérovú prednášku na Kozmodróme bude mať česká spisovateľka Františka Vrbenská. Chýbať však nebudú ani tradičné veci ako cukríková súťaž či trailerová hodinka a tombola spojená so záverečným programom.
Nedeliteľnou súčasťou festivalu je aj mimoprogramová zábava, ktorá vytvára jadro fantastickej atmosféry, na ktorú sú organizátori Kozmodrómu takí hrdí. Patrí k nej najmä možnosť zahrať si z výberu scifi hier a herných klasík, ktoré nám zapožičiava Ihrysko.sk, či sadnúť si do komiksovej čitárne, ktorú sprostredkováva Space Unicorn. Takto budete mať možnosť začítať sa do niektorého z komiksov, či len na chvíľu podebatovať s ich fanúšikmi. Aktívne môžete tráviť čas aj v predajných stánkoch Olejar Books a Funtasticu, či zavítať ku Sestrám Zlopočestným po ručne vyrábané fanúšikovské predmety a prezvedieť sa niečo o našom partnerskom festivale SlavCone.
Kozmodróm však nie je len zbierka činností a prednášok, ktorými môžu fanúšikovia tohto žánru vyplniť svoj čas. Ide hlavne o stretnutie ľudí s rovnakou krvnou skupinou, ktorí majú radi netradičnú a interaktívnu formu zábavy a nezaoberajú sa svojimi menej všednými koníčkami len v súkromí svojho domova, ale snažia sa šíriť veci fantastické aj do povedomia verejnosti, na čo Kozmodróm poskytuje ideálny priestor. Preto medzi sebou radi privítame každého, komu koluje fantastika v žilách a kto má záujem stráviť deň v spoločnosti ľudí zapálených pre vec.
Festival sa uskutoční už túto sobotu 25. októbra 2014 v Spoločenskom dome Nivy na Súťažnej ulici 18 v Bratislave. Vstupné na celý deň je 5€ a program začína o 9:00 ráno. Pre viac informácií sledujte stránku kozmodrom.scifi-guide.net alebo stránku festivalu na Facebooku.
Na festivale bude prítomné aj scifi.sk, takže, ak nás niekde uvidíte, pristavte sa a tľapnime si! :D

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB