A teraz všetci pozor: prichádza Elysium!

Konečne sa objavil aj trailer k novému scifáču od režiséra Districtu 9.
Rose
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Tento film vraj má byť akési pokračovanie Districtu 9, aj keď podľa popisu deja sa to veľmi nezdá. Aj napriek tomu sa však môžeme tešiť na niečo, čo podľa prvých záberov vyzerá veľmi dobre.
O čom to je: v roku 2154, tí najbohatší žijú na ultramodernej vesmírnej stanici Elysium, zatiaľ čo zvyšok ľudstva je odkázané žiť na zdevastovanej Zemi. Jeden muž sa odhodlá na misiu, ktorá mu môže nielen zachrániť život, ale aj priniesť rovnocennosť v spoločnosti.
Elysium - Trailer - Elysium - trailer Disclaimer
Réžia: Neill Blomkamp
Hrajú: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley
Premiéra: august 2013

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

(2013)

Elysium

Diskusia

andrej android praznovsky
V tomto filme ide podla mna o to iste akov Districte 9.V oboch filmoch reziser metaforou bije na poplach kvoli prehlbujucej sa priepasti medzi bohatymi a chodobou. District 9 riesil Juhoafricku republiku a verim , ze Elysium tento problem zobrazuje globalne. Je fajn ked sa natoci dobry film, za rozumnu sumu , ktory ma skvelu myslienku. TAkisto ako INtime kritizoval cely sucasny system financii.
Velmi sa tesim:)
12.04.2013
draculin
Ono je pekne, ako si ludia vo filmoch hladaju to "svoje" :) Elysium som zatial nevidel, tak ako nikto, ale D9 sa kludne da chapat aj... Ako kritika imigrantov. Spinavych bordelarov, ktori sa nechcu asimilovat. Len si ziju na svojich smetiskach, vo svojich ghettach. A kritika ciernych juhoafricanov - ktori len nedavno zazili apartheid a teraz sa presne rovnako spravaju k inym cudzincom, ktorych chcu izolovat.
12.04.2013
andrej android praznovsky
Draculin: Imigracna politika J.A.R. nieje moja parketa ,aj ked mi je jasne ze Imigranti su skor holandania ktori sa tam nasackovali kvoli tazbe diamantov.
Nieviem co za kmene to tam v tych slumoch v reale ziju, ale keby to bolo o tom co hovoris, preco je holandsky juhoafrican ten zly hajzlik ,ako aj jeho kolegovia a stava sa jednym z mimozemstanov co z neho paradoxne konecne urobi vo vnutri ludsku bytost ? Reziser je potom ineho nazoru nie? Preto som pisal vseobecne o chudobnych aj bohatych a nie o apartheide.
12.04.2013
Culter
Jój, military sci fi. Mňam. :)
13.04.2013
Aldeberan
d9 je jednoznacne o rasizme, nie o chudobnych a bohatych (je to zdanlivo podobna, ale v pricinach aj dosledkoch uplne ina tema). Nemyslim si, ze ucelom je kritizovat konkretne ciernych Juhoafricanov, skor rasizmus vo vseobecnosti a k comu moze viest (napr k invazii UFO :D). Elysium naskakuje do Occupy-Wall-Street bandwagonu v scifi, podobne ako Intime a svojim sposobom aj Looper. Dost mi to pripomina Overpopulation a Overpolution filmy zo 60. a 80. rokov, kedy sa tiez reflektoval nejaky nastupujuci trend, ktory sa nakoniec nevyplnil. Kazdopadne film samotny mi pride celkom stupidny, Desperado s exoskeletonmi a robotmi.
13.04.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2013)

Elysium