Merlin končí po 5. sériách

A je to oficiálne. Príbeh veľmi populárneho seriálu BBC - Merlin - sa bude pomaly ale isto schyľovať ku koncu a ukončí svoje vysielanie tieto Vianoce dramatickým bojom o Kamelot.
Filmová história scifi
Merlin - Scéna - Merlin s Excaliburom
Merlin - Scéna - Merlin s Excaliburom / Zdroj Disclaimer
Merlin sa stal - nielen vo Veľkej Británii - jedným z najúspešnejších seriálov v sobotňajšiu noc, kedy ho zvyklo sledovať okolo 6 miliónov divákov počas posledných piatich rokov jeho vysielania.
Johnny Capps a Julian Murphy, ktorí pracujú na seriáli ako výkonní producenti, v tlačovej správe, kde oznamujú koniec produkcie seriálu, naznačili dôvody pre toto rozhodnutie: "Je to séria (piata - pozn. autor), v ktorej príbehové línie naozaj dosiahnu svoj vrchol. Stále sme si mysleli, že päť sérií bude optimálnych na prerozprávanie príbehu tejto legendy, ktoré vedú k jedinečnému finále, ktoré je založené na najlepších prvkoch tohto milovaného rozprávania a končí bojom o Kamelot.
Danny Cohen, kontrolór BBC tiež uznal: "Obdivujem rozhodnutie tvorcov ukončiť seriál v jeho najlepšej dobe, ale zároveň viem, že nám bude v programovej štruktúre BBC One chýbať."
Seriál Merlin je voľne postavený na legendárnej báji o kráľovi Artušovi a jeho známom čarodejníkovi, ktorý má slúžiť po jeho boku. Na začiatku seriálu sa Merlin ešte len dostáva na Kamelot, kde začína slúžiť, ako osobný sluha vtedy ešte princa Artuša. Zároveň sa ale snaží Artuša ochrániť a docieliť, aby sa jeho (a svoj vlastný) osud naplnil. Postupom času sa postavy rozvíjali, ich vzťahy prehlbovali. V piatej sérii sa zdá všetko, o čo sa Merlin snažil, byť v nebezpečenstve. Ako sa to skončí a čo sa stane s Kamelotom?
Hoci sa tieto Vianoce so seriálom rozlúčime, neznamená to, že je to aj koniec celého franchise. Podľa slov Cappsa a Murphyho už začali pracovať na celovečerných filmoch podľa tejto predlohy.
"Radi by sme urobili trilógiu - tri filmy. Zameriame sa na nich po tom, čo skončíme prácu na piatej sérii. Jedej z námetov, s ktorými sa pohrávame, je reštartovať tento príbeh pre filmové spracovanie. Vrátili by sme sa teda späť v čase a prerozprávali príbeh nanovo a ukázali iné veci, ktoré sme predtým v seriáli nevideli. Druhým nápadom je pokračovať tam, kde sme skončili, ale ešte sme sa o tom nerozhodli."
Podľa terajších správ by ani pokračovanie či filmy nemali obsahovať žiadneho z terajších hercov alebo herečiek.
Tu je aspoň promo k piatej sérii:
Merlin - Trailer - Promo - 5. séria Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2008)

Merlin

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2008)

Merlin