Zahrá si George Clooney v 1952?

Okolo štúdia Disney sa v súčasnosti točí niekoľko horúcich správ. Nielen, že zakúpili práva na Star Wars a už si objednali scenár na novú časť tejto ságy u Michaela Arndta (Toy Story 3, The Hunger Games: Catching Fire)... teraz sú dokonca v rokovaniach s Georgeom o novom scifi filme 1952.
Filmová história scifi
1952 - G. Clooney
1952 - G. Clooney / Zdroj Disclaimer
Brad Bird (Mission Impossible: Ghost Protocol) je režisérom nového scifi filmu nazvaného záhadne 1952. Projekt pochádza z pera Damona Lindelofa (Prometheus, Star Trek: Into Darkness), ktorý je v žánri známou veličinou. Názov je založený na okolnostiach pri poslednej návšteve Lindelofa v štúdiách Disney, kedy objavil krabicu s nálepkou The Darn Cat! (Tá prekliata mačka - voľný preklad Šaňo), ktorá odkazovala na komédiu od Disneyho z roku 1965. Názov bol ale preškrtnutý a namiesto neho napísané iba 1952. V krabici sa nachádzali materiáli o niekedy dávno plánovanom projekte o stretnutí s mimozemšťanmi.
Či je obsah krabice zároveň aj námetom na film, je nejasné, no povráva sa, že 1952 bude mať veľmi blízko k Blízkym stretnutiam tretieho druhu od Stevena Spielberga z roku 1977 a jeho príbeh sa bude sústrediť okolo muža koncom štyridsiatky, ktorý hľadá mimozemský život.
Film by sa mal dočkať produkcie začiatkom budúceho roku, ale asi sa tak stane až v marci, ak teda George Clooney zmluvu podpíše, pretože dovtedy pracuje na svojom ďalšom filme s názvom Monuments Men, ktorý napísal, režíruje a dokonca v ňom aj hrá.
Aby ste mali predstavu o tom, aké tajné sú okolnosti okolo 1952, tak podľa magazínu Variety Disney o tomto filme nechce hovoriť, tvrdí, že ešte nedostal ani oficiálne zelenú a že o obsadení sa ešte ani nehovorilo. Uvidíme, či sa filmu teda dočkáme, alebo či bude tak záhadný ako mimozemšťania, o ktorých má byť.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

andrej android praznovsky
Musi to byt pravda, Lindelof ma totizto doma este jednu krabicu, je na nej napisane SNKO SENO A UFOUNI.
Napis je preskrtnuty a podtym je fixkou napisane PROMETHEUS.
14.11.2012
Šaňo aka Babcom
Hehehehehe... Perfektne!
14.11.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB