Screen Gems adaptuje Black City

Screen Gems uzatvorilo dopredu zmluvu na produkciu celovečerného filmu podľa románu zo série dobrodružnej fantasy série pre mladých Black City od Elizabeth Richards.
Filmová história scifi
Black City - Poster - 1
Black City - Poster - 1 / Zdroj Disclaimer
Prvá kniha série, Black City (Čierne mesto), bude publikovaná tohto novembra vo vydavateľstve Putnam Juvenile, ktoré sa u skupiny Penguin Young Readers venuje mládežníckej literatúre.
Štúdio sa vyjadrilo, že obchod uzatvorilo relatívne rýchlo, keďže očakávania na sériu sú v internetovej ako aj reálnej čitateľskej komunite vysoké. Screen Gem práve hľadá scenáristu, ktorý by sa s knihou popasoval.
Kniha rozpráva príbeh o meste, v ktorom ľudia a temné bytosti sú od seba oddelení vysokým múrom a nepokoje medzi týmito dvoma rasami ešte stále po strašnej vojne neutíchajú, sa Ash Fisher, polotemný mladík a Natalie Buchanan, človek a dcéra Emisára, do zamilujú jeden do druhého. Spojení tajomným putom, ktoré prinúti Ashovo spiace srdce opäť biť, sa Asha a Natalie najprv pokúšajú vzrastajúce city najprv poprieť a neskôr proti nim bojovať. Vediac, že ak ich pristihnú, bude ich to stáť život, nemôžu bojovať ale proti sile ich citov.
Keď sa obaja ocitnú v spleti konšpirácií, ktoré by mohli ľudí a temné bytosti opäť doviesť do vojny, musia sa rozhodnúť, či podstúpia skúšky, ktoré ich čakajú... hoci ich to môže stáť ich život.
Black City je prvým románom Elizabeth Richardsovej, oceňovanej novinárky, ktorá sa vo svojej začiatočnej kariére venovala kritike počítačových hier, než sa nasledovne stala cestovateľskou žurnalistkou a lektorkou špecializujúcou sa na námorné plavby, napriek tomu, že trpí silnou námornou chorobou. Vo svojom voľnom čase sa venovala vlastnému lifestyle webu pre mladé dievčatá, kde spísala rozhovory so svojimi obľúbenými hudobnými skupinami, chodila na ich turné alebo zbierala ich veci zadarmo v mene "výskumu". Teraz sa ale rozhodla venovať sa čisto písaniu fantasy kníh pre mládež.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB