Ridley Scott o pokračovaní Blade Runnera

Pred pár mesiacmi sme sa dozvedeli, že Ridley Scott si zasadne na stoličku režiséra aj k pokračovaniu Blade Runnera. (Možno naň dokonca čaká tá z originálu.) Teraz sa rozhovoril pre The Wall Street Journal o niekoľkých detailoch k pripravovanému pokračovaniu kultorvého scifi filmu z roku 1982.
Filmová história scifi
Scott, Ridley - black and white
V rozhovore 74-ročný Ridley Scott uviedol, že sa práve popri produkcii jeho budúceho filmu Prométeus a príprave dokumentárneho seriálu pre The Science Channel pod názvom Proroci science-fiction sústreďuje najmä na hľadanie vhodného scenáristu pre film. Mal už rozhovory s niekoľkými autormi a zatiaľ je optimistický. "Tento projekt bude možné pokračovanie," dodal, čím upresnil správy Alcon Entertainment, spoločnosti vlastniacej práva na film, ktorá doteraz hovorila o možnosti ako pred- tak aj pokračovania k pôvodnému filmu.
Zdá sa ale, že nebudeme musieť už dlho čakať: "Myslím si, že som blízko nájdeniu autora, ktorý by mi mohol pomôcť dokončiť tento film," povedal. "V skutočnosti sme už dosť ďaleko." To by mohlo znamenať, že základná premisa príbehu stojí a už len sa hľadá človek so správnym hlasom na jej rozpovedanie.
Blade Runner - Záber - Deckard voči Batty
Blade Runner - Záber - Deckard voči Batty Disclaimer
Pôvodný film bol inšpirovaný románom Snívajú androidi o elektrických ovečkách? od Philipa K. Dicka a rozprával temný príbeh blade runnera Ricka Deckarda, ktorý naháňal replikantov, androidov snažiacich sa žiť slobodný život. Scott povedal, že Dick našiel romanticizmus vo vlastnom pesimizme... a podobne film Blade Runner neponúkal tiež romantický pohľad do budúcnosti.
"Myslím si, že to je dôvod, prečo som bol vtedy taký nepopulárny," rozhovoril sa o dobe, kedy film vyšiel. Základ filmu podľa jeho slov tvorí príbeh o smrteľnosti. "Aj keď si ľudia myslia, že je to výborná detektívka s Harrisonom Fordom sťa Deckardom, tak vo filme ide o viac - ľudskosť."
Nový projekt by nemal byť s pôvodným hereckým obsadením. "Bude to bez pôvodných hercov, samozrejme." Žiaden Deckard? "Naozaj nie," dodáva Ridley Scott pre Speakeasy.

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Feidias
Určitě se těším a jsem rád, že něco vznikne. Nedoufal jsem, že by do něčeho takového Ridley mohl jít. Bude to asi dost jiný. To universum je jedno z nejzajímavějších co znám. Chci o něm vědět víc. Je to jeho svět, on to vymyslel - tak mu přeju hodně štěstí a energie při natáčení. Ať se to povede i tentokrát!
08.11.2011
kAnYs
Nieje to jeho svet a nevymyslel ho :). Adaptoval svet Phillipa K. Dicka. Rozdiel :) Osobne si myslim, ze cim viac Noir Cyberpunku tym lepsie. Takze sa tesim :D
09.11.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB