Wizkids plánuje vydať dve Star Trek hry

Obnovená spoločnosť WizKids sa na tohtoročnom Gen Cone v americkom Indianapolise ukázala nie s jedným, ale hneď dvoma prototypmi stolových hier z univerza Star Trek, ktoré má v pláne vydať v roku 2011.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Star Trek: Fleet Captains je súťažná taktická hra vesmírnych súbojov. Každý hráč si zvolí lode do svojej flotily a potom používa karty misií, ktoré sú založené na type lodí. Ak si vyberiete napr. nejakú vedeckú loď, je vhodné mať po ruke misiu typu Skenuj planétu kvôli výskytu živých bytostí, zatiaľ čo keď budete veliť takému Bird of Prey... no veď viete.
V hre sa vyskytnú aj samotné modely lodí, takže budeme mať možnosť si užiť aj nejakú akciu medzi flotilami. Podľa správ z Gen Conu využívajú chlapci a dievčatá z WizKids 3D modelovanie lodí a dokonca aj 3D výrobu, takže kvalita detailov je vynikajúca. Dokonca sa zdá, akoby ich vyrábal sám replikátor. Ale posúďte aspoň prostredníctvom obrázkov sami:
Star Trek: Fleet Captains - Zábez z natáčania - Gen Con 1
Star Trek: Fleet Captains - Zábez z natáčania - Gen Con 2
Star Trek: Fleet Captains - Zábez z natáčania - Gen Con 3
Star Trek: Fleet Captains - Zábez z natáčania - GenCon 4
Mechanika hry sa bude zakladať na klikbázach od WizKids, ktoré možno poznáte z ich Heroes of Marvel hry. V tomto prípade ich ale využijú na rôzne charakterické rozdelenia energie medzi štítmi, zbraňami, podporou života na polube alebo motormi. Taktiež - so zvyšujúcimi sa zraneniami lode sa budú znižovať ich možnosti.
Druhá hra sa nazáva Star Trek: Expeditions a jedná sa o kooperatívnu hru, v ktorej si zahráte typickú situáciu startrekovskej misie: Planéta by rada vstúpila do Federácie a Enterprise je teda vyslaná na prihliadnutie procesu. Pri príchode k planéte ale zisťuje, že v orbite sa nachádza klingonská bojová loď, a tak sa stávate majstrom neľahkej situácie: zastaviť Klingonov, upokojiť občianske nepokoje na planéte a zachrániť jej biosféru.
Star Trek: Expeditions - Zábez z natáčania - Gen Con 1
Star Trek: Expeditions - Zábez z natáčania - Gen Con 2
Mechanika hry bude trochu pripomínať knižky Vyber si svoje dobrodružstvo, takže rozhodnutia v hre budú ovplyvňovať napríklad možnosti prístupu a voľby herných kariet. Zároveň budete musieť spĺnať pokyny na týchto kartách, takže aj váš úspech ovplyvní ďalší priebeh hry.
Expeditions by mala byť rozprávačská hra, ktorá v hráčoch prebúdza pocit, že práve vytvárajú svoju vlastnú epizódu seriálu. Uvidíme, či sa hre podarí preraziť. Meno Reinera Kniziu by ale malo stačiť na to, aby sa ňou zaoberala aj kritika.
Podľa posledných správ by sa mali Expedície objaviť na trhu začiatkom roku 2011 s cenou 49,99 USD a Fleet Captains by mali pokračovať o tri mesiace neskôr. Žiadna z hier nie je zberateľská, ale je tu možnosť, že ak sa budú predávať dobre, dočkajú sa aj rozšírení.

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
aha...negh´var :)
29.08.2010
kAnYs
Aj K''tinga, B''rell, Worcha, Intrepid, Excelsior a Constitution.
30.08.2010
kAnYs
Shit... I''m a geek...
30.08.2010
Šaňo aka Babcom
Povedal by som, ze to hranici uz s freakom, nielen geekom. :D
06.09.2010
kAnYs
Shut up. Ja aspon nenosim u seba ST karticky, ST board game, ST board game #2, ST pen and paper rulebook a nevymyslam k tomu pribehy :)
07.09.2010
cyberstorm
ja chcem B5 pero...
09.09.2010
kAnYs
Ja chcem PPG, Starfury a whitestar. A holodeck, phaser, lightsaber, force-powers a defiant. Death star nie, ta je moc velka. Ale taky Millenium Falcon. Uuuuh a R2D2 ako automatizovaneho vysavaca podlahy.
09.09.2010
Šaňo aka Babcom
kanys: myslim, ze by si s tym nasenim vsetkeho mozneho mal tacat. :) a inak - je len jedna B5 board game, ak by si nevedel! A B5 pen nemam! (Za to mam B5 frtana.) :P
09.09.2010
kAnYs
A tu Warhammer like modelarsku hru by si nazval ako? Table top? Oki teda, ST boardgame a ST tabletop wearhammerlike patience-bender ruler-freak game :)
13.09.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB