Snyder rozpráva Legendu o Strážcoch

Na verejnosť sa dostávajú prvé fotky počítačovo animovaného fantasy filmu Legenda o Strážcoch, ktorej základom sú prvé tri knihy ságy Strážcovia Ga'Hoole od Kathryn Lasky.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Legend of the Guardians - Záber - Barran
Legend of the Guardians - Záber - Barran Disclaimer
Príbeh sa točí okolo Sorena, mladej sovy pálenej, ktorý je unesená sovami z Akadémie sv. Ególia pre osirené sovy. Akadémia by mala slúžiť ako sirotinec, no v skutočnosti je to ústav pre vymývanie mozgov mladých sov, ktoré sú potom pripravované na bitku s múdrymi a mierumilovnými sovami Ga'Hoole.
V porovnaní s jeho predchádzajúcimi dielami sa v tomto Zack Snyder drží na uzde: "V knihách sa vyskytuje veľa intenzívnych momentov, scén, ktoré nie sú možno tak intenzívne na stránke knihy, no na plátne by boli príliš silné. Chceli sme na to ísť zľahka. Nie tak hardcore. Chceli sme vytvoriť prekrásny počítačom vygenerovaný 3D svet pre deti, ktorý ešte v živote nevideli."
Kto sa zúčastní originálnej nahrávky? Deborra-Lee Furness nahovorí Barran, kráľovnú veľkého stromu a zdroj múdrosti. Hugo Weaving je Noctus, Sorenov otec. Helen Mirren hraje Nyru, zlú kráľovnú Akadémie sv. Ególia. Emilie de Ravin je Sorenova priateľka Eglantine, zatiaľ čo Kludda, Sorenovho žiarlivého brata, si zahraje Ryan Kwanten. A nakoniec - Borona, dobrého kráľa Ga'Hoole, bude hrať Richard Roxburgh.
Legend of the Guardians - Záber - Noctus
Legend of the Guardians - Záber - Nyra
Legend of the Guardians - Záber - Soren a Kludd
Legend of the Guardians - Záber - Boron
Ako odozva na publikované fotky sa na Yahoo! Movies exkluzívne dostal trailer pre film, ktorý vám nasledovne ponúkame:
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - Trailer Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

SARS
Pixarovky som uz ten piatok nepozeram (ani Wall-E som nevidel), ale tie sovy su uzastne! Len dufam, ze na svoje si pride i dospely divak.
08.03.2010
Roland Axenberg
Graficky je to úchvatné a poznať tam Snyderov rukopis, ale celkovo ten príbeh mi nejak nesedí. Sovy, WTF? Však ani ruky nemajú :)
09.03.2010
Aldeberan
súhlas. sovy? witf? :-D
09.03.2010
Šaňo aka Babcom
Ale maju nohy a zobak! :D A to perie sa da v animacnom filme spravit tak, akoby paet poslednych pier bolo paet prstov... Super, co? :D
09.03.2010
kAnYs
Hej, ani panda nema prsty a ked ju naucis kung-fu tak mas recept na jeden z najlepsich animakov pod slnkom :)
09.03.2010
SARS
Roland> Ja som narazal na kombinaciu ludskej mimiky zo spravanim sov (inak sovy nemaju ziadne mimicke svaly, rovnako ako medvede). A sovy neriesim: v anime rozpravkach ma antropomorfizmus dlhu tradiciu (napr. vcielka maja). Alderberan: vymyslel si nove meme: "witf?" Gratulujem!
09.03.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB