Editorial - Január 2010

Filmová história scifi
Zdravíme vás,
veríme, že ste prežili prelom rokov v dobrom zdraví a pohode. Nám sa to tak podarilo. :) Taktiež veríme, že ste si už všetci našli cestu do kina na film, ktorý začiatok roku prelomil hranicu obratu 1 miliardy US dolárov a prispeli ste vašou troškou k bombastickému komerčnému úspechu Avatara. My sme hneď po uzretí boli radi, že dvaja z vás hneď referovali o svojich názoroch na toto dielo - a veru, rozporuplnejšie sme to mať nemohli. Ak ste ešte tak neurobili, prečítajte si Rolandovu a Šaňovu recenziu na tento film.
Kotúče filmových pások - alebo skôr v dnešnej dobe diskové kotúče - sa ale točia ďalej a tak sa môžeme už v tomto mesiaci tešiť na hneď tri svetové premiéry očakávaných sci-fi filmov:
Daybreakers - upírie sci-fi z budúcnosti s Ethanom Hawkeom v hlavnej úlohe - nás zavedú do budúcnosti, v ktorej sa skoro celá ľudská rasa zmenila na upírov. Obyčajní ľudia sa stáli dobytkom na dojenie. Nie mlieka.
Book of Eli - postapokalyptické sci-fi - proti sebe postaví Denzela Washingtona a Garyho Oldmana v boji o knihu, ktorá môže vykúpiť ľudstvo z zanevretia. A my dúfame, že to nebude stupídny náboženský oblbovák.
Legion bude asi oveľa komornejšia, čo sa týka jej zasadenia, ale o to mocnejšia, čo sa týka jej dosahu - veď ide o začiatok prichádzajúcej apokalypsy, po tom, čo sa Boh rozhodol skoncovať s ľudstvom.
Nie sme naivní a nedávame si predsavzatia do nového roku, no napriek tomu dúfame, že sa v novom roku budete o to viac zapájať a spolutvoriť scifi.sk - pridávaním recenzií, správ, liniek na trailerov alebo vašich poviedok na tieto naše spoločné stránky.
V tomto duchu vám a nám všetkým prajeme
šťastný nový rok 2010!
Scifi zdar,
redakcia scifi.sk

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

kAnYs
Ale no tak, Sano, takto o sebe hovorit v tretej osobe :) Este ze si neonikas :)
07.01.2010
Roland Axenberg
Zo scifi filmami to zacina dobre, dufajme ze to bude takto aj pokracovat. Dobry editorial Sano, mas u mna pochvalu :) Scifi.sk zelam co najviac citatelov a tiez si prajem aby sa co najviac ludi zapojilo do tvorenia obsahu. A hlavne aby sa nam podaril tento rok ten novy dizajn :)
07.01.2010
žjuvka
Pridávam sa k želaniu a dodávam: nielen ľudí.
07.01.2010
Šaňo aka Babcom
Dakuju za pochvalu a tiez dufaju, ze tento rok bude prelomovy. :)
08.01.2010
Sarlej
pridávam sa k želaniu, ďakujem a dodávam, že by som uvítal častejšie zverejňovanie poviedok :-)
10.01.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB