Svitanie (2010)

Predstavte si svet, kde takmer každý je upír a kde sú normálni ľudia lovení a chovaní pre krv. Takáto spoločnosť je závislá od svojich dobytčiat a ich krvi. Čo sa však stane, ak jedného dňa krv dôjde? Nastanú problémy, veľké problémy.

Info

Slov. názov Svitanie
Orig. názov Daybreakers
Hodnotenie 60 % (1 hodnotení)
Anotácia Predstavte si svet, kde takmer každý je upír a kde sú normálni ľudia lovení a chovaní pre krv. Takáto spoločnosť je závislá od svojich dobytčiat a ich krvi. Čo sa však stane, ak jedného dňa krv dôjde? Nastanú problémy, veľké problémy.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Elvis Willem Dafoe
Edward Ethan Hawke
Alison Bromley Isabel Lucas
Charles Bromley Sam Neill
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Alexander Schneider @alex 15.09.2018 16:17:00
6
Tématicky zaujímavý film o budúcnosti, v ktorej upírom, ktorí aktuálne vládnu svetu, dochádza potrava. Decimovaná ľudská rasa prežíva už len v malých bunkách odbojárov, hľadajúcich útočiská pred upírskym vojskom. Korporácie sa snažia vytvoriť substitút, ktorý by z nich urobil svetové monopoly. Film noir, ktorým sa snaží Svitanie byť, tu funguje len čiastočne. Ostatné scény sú nechutne žlto-filtrované. Najviac tu bolia dialógy a teda scenár, ktorý z inak dobrého podnetu vytiahol z megalomanských hviezd pramálo. Tak slabo boli talenty Sama Neilla, Ethana Hawkea či Willema Defoea už dávno nevyužité. Škoda, ak by sa to skôr všetko odohrávalo vo veľkomeste a urobil by sa z toho triler namiesto akčňáku, fungovalo by to oveľa viac. Takto trošku nadpriemerné.
cyberstorm @cyberstorm 22.02.2010 22:32:56
7

Články

Filmová história sci-fi, časť 8. (Malé veľké filmy)

Bonusová časť seriálu o histórii sci-fi filmov, v ktorej si povieme niečo o filmoch útočiacich z televíznych obrazoviek a políc videopožičovní.

13 komentárov

Svitanie (Daybreakers) - Recenzia

Stmievanie sa skončilo a upírske Beverly Hills 90210 mal nahradiť film pre dospelých s upírmi, ktorých by sa zľakol aj Wesley Snipes. Ako teda dopadlo nové Svitanie?

4 komentárov

Editorial - Február 2010

{img,url,http://www.scifi.sk/images/images/p-7952.jpg}

4 komentárov

Editorial - Január 2010

{img,url,http://www.scifi.sk/images/images/p-8001.jpg}

5 komentárov

Videá

Trailer