Ver mi, som (nový) doktor!

BBC na nás toto leto vypustí nového doktora. A my sme na internete zakopli o najnovšie ukážky z pripravovanej série tohto kultového sci-fi seriálu. Poslúžte si.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2005)

Pán času

Diskusia

Aldeberan
vyzerá to... ako standardny doktor who?
04.01.2010
cyberstorm
Ja ti nevim, Bobe... Zatial som videl len tri casti (Waters of Mars a oba diely The End of Time) a mam k tomu poar vyhrad.... Celkovo to na mna posobi naivne a az moc odlahcene na moj vkus, triky su na horsej ako tv urovni a masky alienov...no, su masky... Ale zas ma prijemne prekvapila mytologia toho univerza... Duna to nie je, ale uvidime...
04.01.2010
Aldeberan
hm... efekty sú OK myslím! A masky - tie sú vyložene oldies style a to celkom úmyselne..... dôležitejšie je, že Dr. Who je dnes jediný scifi seriál na trhu, ktorý ponúka to čo kedysi ponúkal napr. pôvodný StarTrek - každý diel je väščinou dobrý scifi príbeh s vlastnou pointou, podávaný bez "postmoderných" príkras, irónie, hrajkania sa či sebazosmiešňovania žánru. Niesú to jednoduché príbehy - sú to jednoducho normálne príbehy, vyrozprávané tak, ako by boli vyrozprávané pred 40 rokmi, tak ako má byť poriadny príbeh vyrozprávaný.
05.01.2010
žjuvka
Oh, ST nostalgia.
06.01.2010
Aldeberan
žjuvka: ja ST až tak nemusím, ale dobre spracovaným, úplne obyčajným a na nič sa nehrajúcim, priamočiarim a 1000-krát videným, napriek tomu nadčasovým príbehom - tak tým nikdy neopovrhnem :-D
06.01.2010
kAnYs
Neznasam epicke trailery s hlasnou monumentalnou hudbou.
06.01.2010
žjuvka
Aldeberan, takže nech to je monotónne a ubíjajúco nudné, len nech to je nadčasové? Uistiť sa, že niektoré veci sú stále pri starom? Neviem, ST je propaganda, ale veľmi čitateľná, miestami zábavná a intermitentne objavná. Takže, prečo nie?
07.01.2010
Aldeberan
zjuvka: niektoré veci nikdy nebudú nudné, pokiaľ budú dobre podané. Hovorí sa tomu pekne synergia formy a obsahu, myslim :)
07.01.2010
žjuvka
Synergia - úžasné slovo. Ale, nezľahčujem, máš pravdu. Z môjho pohľadu jednoduchosť niekedy tak nádherne podopiera samu seba, že jej netreba žiadne iné barličky. Dúfam, že aj zmienené dielo bude ten kultový prípad.
08.01.2010
kAnYs
Az na to ze je to vsetko subjektivne.
08.01.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2005)

Pán času