Hobit bez Petra Jacksona

Filmová adaptácia Hobita nebude natáčaná pod taktovkou Petera Jacksona, vďaka ktorému sme si vychutnali trilógiu Pán Prsteňov na filmovom plátne.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Práce na Hobitovi, ktorý je niekedy aj označovaný ako prequel Pána Prsteňov, začínajú naberať na obrátkach. Jednou z aktuálne najzaujímavejších správ je ukončenie spolupráce na tejto snímke s režisérom Peterom Jacksonom, ktorý sa podieľal na tvorbe trilógie.
Je to zaujímavé z hľadiska úspešnosti jeho adaptácie Pána Prsteňov, ktorá získala mnoho ocenení, ako aj významný balík peňazí vo forme zisku, ako aj z hľadiska posadnutosti Petra Jacksona všetkým, čo sa týka hobitov. Veď na jeho pozemku vráj nájdeme "dom" Bilba a Froda, či hneď po ukočení prác na trilógii sa dal počuť, že už sa nevie dočkať na spracovanie Hobita.
Nuž uvidíme, pod koho taktovkou bude filmovanie prebiehať.

Stano Lacko

Stano Lacko
Programátor a fanúšik najmä sci-fi literatúry. Stojí pri scifi.sk od jeho vzniku ešte ako fanúšikovský projekt o sci-fi seriáloch.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Aldeberan
tak to bude velka strata. je vela reziserov kt. natocia dobreho hobita, ale nikto nenatoci hobita tak ako Jackson ... som si isty ze ten by dokazal vdychnut dusu tomu drakovi.
26.11.2006
žjuvka
Hm, tak čo, iná spoločnosť, iný režisér, podobní diváci. Škoda takej príležitosti.
30.11.2006
draculin
Zase by som nad tym nelamal hned palicu.. King Kong bol Jacksonov vysnivany projekt a tiez ho nezvladol prave dokonale.
06.01.2007
Tom
pre podrobnejšie informácie môžete navstiviť stránku www.filmhobbit.blog.cz
28.10.2007

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Pán Prsteňov

Tolkien a jeho dielo žijú aj 45 rokov po jeho smrti

Pripomeňte si s nami štyridsiate piate výročie otca fantastiky.

Hellblade: Senua’s Sacrifice - recenzia

Zlomená keltská bojovníčka Senua sa vydáva do vikingského pekla Hel, aby zachránila dušu svojho milého, Dilliona. To ale netuší, že najväčšie nebezpečenstvo spočíva inde, než v démonoch a božstvách. Ako sa vraví, tým najhorším nepriateľom sme si práve my sami. Recenzia obsahuje spojlery tam, kde je to nevyhnutné pre vysvetlenie hodnotenia. Autor zároveň dodáva, že recenzia vznikla bez nároku na honorár.

Stredozem v Galeone (M-E:SoW)

Pri príležitosti vydania hry Middle-earth: Shadow of War sa bude v klube Galeon v Košiciach konať tematický večer zo sveta Pána prsteňov a Stredozeme. Nebude to ale len o hre, dozviete sa mnoho zákulisných informácií, faktov z Tolkienovho univerza, či nahliadnete do procesu výroby podobných diel. Toto a ešte mnoho viac vás čaká v pondelok 09.10.2017 v klube Galeon

Hobit bez Petra Jacksona

Filmová adaptácia Hobita nebude natáčaná pod taktovkou Petera Jacksona, vďaka ktorému sme si vychutnali trilógiu Pán Prsteňov na filmovom plátne.

Nová kniha od Tolkiena

Elfovia a trpaslíci Sterdozeme opäť ožijú. Na budúcu jar si budeme môcť prečítať novú knihu od J. R. R. Tolkiena - Hurinove deti. Túto upravil a zredigoval jeho syn Christopher.

And the Oscar goes to...

Už 76-krát sa lesk a žiara Hollywoodu zamerala na to najkrajšie a najlepšie z minuloročnej produkcie... Novozélanďania to ale Amerike ukázali a z jedenástich nominácií na zlatú sošku si odniesli domov veľmi skromne všetkých jedenásť.

Pán prsteňov - Návrat kráľa

Dočkali sme sa. Viem, ani ja som tomu nechcel veriť. Je to ale naozaj tak, priatelia. Po FotR a TTT sa LotR prehupol do posledného pokračovania - RotK. Vitajte opäť v Stredozemi!

Pán prsteňov: Dve veže

Pán Mordoru spriada siete osudu Stredozeme do vzoru záhuby všetkých národov. Spojenectvo medzi dvoma vežami - Barad-Dur a Orthank sa prehlbuje a vrhá tieň na slobodné krajiny. Gondor padne alebo... bude zachránený?

Lord of the Rings (orig.)

Jeden prsteň, deväť putujúcich. Krajina Petra Jacksona sa konečne dostáva na plátna kín...

Trailer na prvú regulárnu časť Enterprise (Fight or Flight)

Nový ST seriál je už pripravený na odvysielanie. Prinášame vám trailer ku jeho pilotnej časti.