Erwova mačka

Ako skoro každý letný deň, aj tento, sa malý Erw hral na ulici pred domom. K hraniu okrem pár drevených hračiek používal čokoľvek čo mu prišlo pod ruku. Práve postavil neprekonateľnú hradnú stenu s pár kamienkov, ktoré pozbieral po ulici a sledoval ako desiatky vojakov - mravcov sa snažia stenu prekonať, aby dobyli hrad. Keď to prestalo mravce baviť a začali neposlušne chodiť kam Erw nechcel, tak to aj Erwa prestalo baviť. Hneď sa začal obzerať s čím sa zabaví ďalej.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Ako skoro každý letný deň, aj tento, sa malý Erw hral na ulici pred domom. K hraniu okrem pár drevených hračiek používal čokoľvek čo mu prišlo pod ruku. Práve postavil neprekonateľnú hradnú stenu s pár kamienkov, ktoré pozbieral po ulici a sledoval ako desiatky vojakov - mravcov sa snažia stenu prekonať, aby dobyli hrad.
Keď to prestalo mravce baviť a začali neposlušne chodiť kam Erw nechcel, tak to aj Erwa prestalo baviť sledovať. Hneď sa začal obzerať s čím sa zabaví ďalej.
Hľadanie netrvalo dlho. Cez ulicu Erw uvidel malé mačiatko sa prehrabuje vo zvyškoch nejakého jedla na chodníku. Erw k nemu pribehol a vzal ho do rúk. Mačiatko ho dlhým mňauknutím pozdravilo a Erw si ho už niesol k svojho úkrytu za domom.
Jeho skrýš - starý stan na záhrade bola plná vecí ktoré si tam nanosil za dlhú dobu. Mačiatko položil na zem a to hneď začalo skúmať okolie. Aj Erw sa rozhliadal a hľadal, ako sa so svojím novým kamarátom zahrá.
Medzi vecami našiel aj vrece plné starých hračiek, hračky vysypal na zem, vzal mačiatko a vložil ho do vreca. Vložil to tam podobne ako kúzelník vložil králika do klobúka prednedávnom na vystúpený v ich škole. Potom ten kúzelník paličkou po klobúku poklepal a králik zázračne zmizol. Erwa to vtedy veľmi fascinovalo, kam sa králik podel, vráti sa ešte a hlavne, čo králik pri tom prežíval?
Mačiatku sa do vreca veľmi nechcelo a malými pazúrikmi sa snažila udržať na slobode. Nakoniec však Erw zvíťazil a mačiatko sa ocitlo na dne vreca. Erw vzal špagát a vrece poriadne uviazal, aby sa mačiatko nemohlo dostať von. Medzi ďalšími starými hračkami Erw našiel paličku podobnú tej akú mal kúzelník a trikrát poklepal po vreci.
Vrece sa začalo hýbať, teda obsah vreca sa začal hýbať a tak Erw vedel, že sa kúzlo nepodarilo a mačiatko je stále dnu.
Erw začal premýšlať čo urobil zle a v tom mu to došlo.
Vyliezol zo stanu a utekal k dverám do domu. Keď vošiel dnu jeho mama sa akurát lúčila s nejakým pánom vo dverách - zase tí podomový predajcovia - napadlo Erwa, ale ihneď to pustil z hlavy a zaťahal mamu za sukňu.
“Mami, mami…” dožadoval sa pozornosti.
“Hneď sa ti venujem, miláčik” povedala a mama a podala ruku pánovi na rozlúčku.
“Dovidenia pani Schrödingerová” usmial sa predavač a odišiel.
“Mami máš nejakú krabicu od topánok, alebo od klobúku? Určite ešte nejakú nájdeš, však?” opýtal sa Erw a mama mu odpovedala, že nejaké sú v šatníku nech si vezme ktorú chce.
Erw sa s krabicou vrátil do skrýše a mačiatko preložil z vreca do krabice a krabicu zatvoril.
Znova poklepal trikrát paličkou po krabici a...nič, nezaznamenal žiadny pohyb. Naozaj sa kúzlo podarilo? Pýtal sa sám seba Erw. Mohol to zistiť iba jediným spôsobom a to tak, že by tú krabicu otvoril, ale ak by tam mačiatko stále bolo, to by znamenalo, že opäť kúzlo zlyhalo. A tak sa Erw rozhodol, že krabicu nikdy neotvorí.
A skutočne ju nikdy viac neotvoril.

J. Rojko

J. Rojko

Diskusia

YaYa
Ale neee. Chúďa mačka. Zaujímavé spracovanie témy. Len pozor na tie hrubice, ono je to síce PNP, ale sú na tak očividných miestach, až to trochu kazí dojem.
20.11.2021
8HitBoy
Joj veru, tie i/y tam tancujú poriadne tango de la muerte. Keď si to ale odmyslíme, je to zábavný námet :)
20.11.2021
Nebuzardar
Sranda, Schrodinger sa volal Erwin? Plynulo sa to čítalo a palec hore za pointu z kvantovej fyziky
20.11.2021
WriterInTheDark
Chlapec mal potenciál byť zábavne krutý, preto ma koniec trochu sklamal. Mohla to byť väčšia "sranda" :D
21.11.2021
Aleš Horváth
štylistika, opakovanie slov, čiarky... nápad celkom super, možno by to chcelo teraz v pokoji upraviť.
21.11.2021
B.T. Niromwell
Nápad pekný, dokonca aj niektoré vetné konštruktcie dosť podarené a hravé, ale trebalo by to ešte poriadne učesať a pozor na čiarky, je ich tu o dosť menej, ako by malo byť. Teším sa od teba na poviedku, na ktorú budeš mať viac času.
26.11.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.