Svetová mágia

Mágia predstavuje neuskutočniteľný sen čo sa stal skutočnosťou.
Filmová história scifi
Dvaja Mágovia ktorý sa stretli dnes stretli, teraz sedia v putike pre dobrodruhov a cestovateľov u jedného stolu. Zatiaľ čo je okolo nich bežný hurhaj, oni diskutujú o najdivnejších veciach aké počas svojej kariéry s mágiou zažili. V jednu chvíľu ten prvý ohrnie nos nad tým druhým.
"Čože si to spravil? Počul som ťa dobre? Alebo by som sa ťa mal opýtať či máš všetky kolieska v hlave fungujúce?"
"Čo sa ti na tom nezdá? Jednoducho som skombinoval peknú radu kúziel a očaroval tu mŕtvolu vlka akoby to bol golem. Aby bol o to vierohodnejší, poriadne som ho vytunil aby vyzeral hrozivejší, živejší a mŕtvy zároveň."
.
"Si ty vážne normálny? Však si pred chvíľkou povedal že bol nahlodaný od ďalších vlkov."
"Hej. Jeho účelom je aby vystrašil všetkých vykrádačov aby sa od toho prekliateho miesta držali ďalej. Ako strážny je to dobrá voľba. Na tých banditov to fungovalo dokonale. Je odolný a len tak ľahko nepadne."
.
"To miesto je prakticky a cintorín. To si sa nepozastavil nad tým, že sa pri skombinovaný toľkých kúziel, môže niečo zvrtnúť?"
"Čo by sa mohlo pokaziť? Odstránil som problematiku organiky tým, že som ho premenil na praktickú verziu kamenného golema. Nastavil som jeho perimeter výhradne na to miesto. Pri vstupoch a na pilieroch som rozmiestnil varovné symboly takže každý aspoň trochu zdatný v mágií golemacie dokáže sformulovať formulu na príkaz aby neútočil. Hej dokonca som tam zanechal i podrobný jednoduchý manuál ako to celé funguje, pre prípad že by sa niečo vymklo. Zašiel som tak ďaleko že som do toho vložil de--aktivačné kúzlo. Stačí ho použiť a ten vlk sa rozpadne na prach. I začiatočník by to dokázal. Neboj všetko je to zabezpečené, pretože i tá kniha má peknú odolnosť."
.
Prvý si ale zhlboka povzdychol. "Hej Nekro, za tú krátku chvíľu čo ťa poznám, mi došlo že máš značne pokrivenú predstavu o tom čo je jednoduché a pre začiatočníkov. Prakticky si stvoril nové odvetie a typnem si že si tam zanechal svoje učenie bez žiadneho písomného varovania na prednej strane. Takže je to prakticky odsúdene aby to šlo k čertu. Vôbec sa nedivím že si sa vydal na cestu do iných svetov."
"Vážne Anatar, nie si na tom podobne? Nechceš mi azda povedať, že tie tvoje zosilovače,-- ako si ich nazval?-- Prstene moci?-- Nepovedz mi že sú tak celkom nezávadné. Mal si vlastnú školu, študentov ktorý ich vyrábali po hojnom a i cez to si zanechal svojho najlepšieho študenta-- Saura?-- aby to tam riadil vo vlastnom mene a sám si sa zdúchol, keď to nebolo to čo si hľadal.
.
"Hej, hej, to sú všetko čisté špekulácie. Disciplína je poučka číslo jedna pokiaľ ide o mágiu a magické predmety. Pokiaľ to niekto nerešpektuje alebo priamo lajdáči, tak si sám môže za vzniknuté nepríjemnosti."
"Vzal si mi slová priamo z úst. Pokiaľ sú natoľko tupí aby to pokašlali je to ich vina. Pokiaľ to do rúk vezme ale nadaný učeň s potenciálom tak len dobre."
.
"Asi máš pravdu. Som tak nejako dlho bez učnov, že mám tendenciu zabudnúť."
"Veru tak, vlastne-- keď už si to spomenul tak i mne prišlo tak trochu smutno. Ale cestovanie priam veľmi limituje takéto možnosti. A usadiť sa niekde sám a opakovať to isté nie je zas tak môj štýl."
.
"Hej práve ma niečo napadlo Nekro: čo takto podniknúť niečo spoločne práve v tomto zapadákove? Každý máme inú špecializáciu, iný pohľad tak by sme sa až tak nenudili keby sme tvorili niečo nové pre nás oboch. Mohli by sme pribrať nové tváre, ktoré by to po nás prebrali ak by sme sa rozhodli ísť ďalej. Ale ako sa vôbec nazveme?"
"Anatar, tento putik ironicky nazývajú Bradavice. Tak pretvorme ten sarkastický vtip na významné meno pre celý tento svet."
Obaja sa usmiali a štrngli si na novú spoluprácu, objavy a zábavu v obore mágie.

Dretnoth

Dretnoth

Diskusia

Myrmarach
Páčila sa mi myšlienka na začiatku. Kúzla dobre prepracované. Nepáčila sa mi myšlienka na konci. Vety sú dlhé a ťažko zrozumiteľné, na jazyku treba poriadne popracovať. 4 body
02.05.2020
Marek Páperíčko Brenišin
V niečom si sa zlepšil, v niečom zasa nie. Takže najprv to dobré. Mal si našliapnuté na celkom zábavnú poviedku. Siahol si po lacnej pointe. Čiarky si s tebou robia, čo chcú, občas sú nejaké hrúbky a nelogizmy. Najprv dokáže vlka vyradiť aj začiatočník, ale je dobre zabezpečený, lebo kniha. C''mon, máš na viac. 4 body.
02.05.2020
xius
Hodina je strasne malo casu. Dokazat tam strcit hoci len naznak systemu, postavy a nejaky vtip, to je vykon. :)
Jazyk by potreboval uhladit, stylovo strasne tancuje. Na zaciatku sa mi ale velmi pacilo, ze magovia zneli ako rozpraval moj dedo. To by stalo za to este niekde zapracovat!
02.05.2020
8HitBoy
Bohužiaľ trošku pokrivkával jazyk, pravopis, ale aj uveriteľnosť dialógov.
03.05.2020
B.T. Niromwell
Pekne si sa pretancoval zadaním:) Ja to vidím torchu opačne, trochu veľa vysvetľovania na začiatku na mňa, ale koniec ma zaujal.
04.05.2020
Milan "Miňo" Tichý
Dobrých nápadov tam bolo dosť. Len ich prednes pokrivkával. Dialógy pôsobia strojene a účelovo. Sú veľmi nedôveryhodné a pôsobia nasilu. Veľa vecí sa dá vysvetliť dejom, lenže ten tu vlastne absentoval. Taktiež logické chyby ako spomenul Marek. najprv je to super zabezpečené ale je tam kniha na to aby sa to dalo obísť?? Potenciál tam je, len spracovanie treba doladiť. Za hodinu sa to dá spraviť lepšie
08.05.2020
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.