Hardware (1986)

Zemi ovládajú orbitálne mocnosti a jej znehodnotené národy sa môžu len bezmocne prizerať, ako sú drancované zvyšky jej bohatstva. V špinavých neónmi osvietených uliciach sa ľudská spodina živí, ako sa len dá, aby si zarobila na vytúženú letenku z gravitačnej studne. Avšak, keby sa zločinecké i povst...

Info

Slov. názov Hardware
Orig. názov Hardwired
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Zemi ovládajú orbitálne mocnosti a jej znehodnotené národy sa môžu len bezmocne prizerať, ako sú drancované zvyšky jej bohatstva. V špinavých neónmi osvietených uliciach sa ľudská spodina živí, ako sa len dá, aby si zarobila na vytúženú letenku z gravitačnej studne. Avšak, keby sa zločinecké i povstalecké podsvetie spojilo, rovnováha moci by sa mohla nečakane vychýliť. Vypukla by vojna, v ktorej by sa stretli augmentované komandá na zemi, piloti deltaplánov vysoko vo vzduchu a geniálni hackeri v nervovom rozhraní. Román Hardware je jedným z vrcholných diel kyberpunku a okrem iného poslúžil i ako prvotná inšpirácia ku vzniku RPG hry Cyberpunk a následne aj k počítačovej hre Cyberpunk 2077. Strhujúce dielo, ktoré svojim významom patrí ku zlatému fondu žánru science fiction.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Science fiction

V roku 2022 vyšlo obrovské množstvo zahraničných žánrových kníh preložených do českého alebo slovenského jazyka. Z nich Vám ponúkame výber tých najlepších a najzaujímavejších scifíčok.

0 komentárov

Ukážka: Walter Jon Williams - Hardware

Jeden z pilierov klasického kyberpunku sa po rokoch dočkal nového českého vydania, tentoraz vo vydavateľstve Argo. Nech sa páči - ukážka z Hardwaru od Waltera Jona Williamsa.

1 komentárov