Čaropisci (2018)

V meste poháňanom industrializovanom mágiou vypukne vojna, ktorá zmení realitu. Sancia Gradová je zlodejka, a setsakra dobrá. Vlámať sa do prísne stráženého skladiska v dokoch mesta Tevanne je pre ňu hračka. Sancia však netuší, že artefakt, ktorý má ukradnúť, v sebe skrýva nepredstaviteľnú moc. Doko...

Info

Slov. názov Čaropisci
Orig. názov Foundryside
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V meste poháňanom industrializovanom mágiou vypukne vojna, ktorá zmení realitu. Sancia Gradová je zlodejka, a setsakra dobrá. Vlámať sa do prísne stráženého skladiska v dokoch mesta Tevanne je pre ňu hračka. Sancia však netuší, že artefakt, ktorý má ukradnúť, v sebe skrýva nepredstaviteľnú moc. Dokonca by mohol vyvolať revolúciu v magickej technike zvanej skribovánie - táto metóda mení vlastnosti bežných predmetov pomocou kódovaných nápisov. Súperiace korporácie, ktoré túto mágiu ovládajú, už vďaka nej premenili Tevanne v ohromný nemilosrdný stroj na peniaze. Ak sa však zmocnia ukradnutého artefaktu, prepíšu samotný svet tak, aby slúžil ich zámerom. Obchodné korporácie teraz idú Sancii po krku. A v meste Tevanne niet sily, ktorá by ich dokázala zastaviť. Ak má prežiť - a ak má zastaviť vražednú premenu sveta, ku ktorej sa schyľuje -, musí zhromaždiť nepravdepodobných spojencov, ovládnuť moc artefaktu a prejsť svojou vlastnou premenou, ktorá ju pretvorí v čosi, o čom sa jej nikdy predtým ani nesnívalo.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

0 komentárov

To najlepšie za rok 2020: Fantasy knihy

Pokračujeme v best of 2020. Nech sa páči, to naj zo zahraničnej fantasy.

1 komentárov