Kadeti (2022)

Nová epická sci-fi séria od kultového autora o dievčati, ktoré sa túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou. Spensa žije vo svete, ktorý už desaťročia čelí útokom mimozemšťanov. Piloti sú pre zvyšok ľudstva hrdinami a Spensa od detstva sníva o tom, že tiež vzlietne ku hviezdam a preukáže sv...

Info

Slov. názov Kadeti
Orig. názov Skyward
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Nová epická sci-fi séria od kultového autora o dievčati, ktoré sa túži stať pilotkou vo vojne s mimozemskou rasou. Spensa žije vo svete, ktorý už desaťročia čelí útokom mimozemšťanov. Piloti sú pre zvyšok ľudstva hrdinami a Spensa od detstva sníva o tom, že tiež vzlietne ku hviezdam a preukáže svoju odvahu. V ceste jej však stojí minulosť jej otca pilota, ktorého pred rokmi zabili za dezerciu. Spensa je preto pre všetkých len dcérou zbabelca a jej šance na prijatie do leteckej školy sú viac-menej mizivé. Ona je však stále odhodlaná lietať, a keď v dávno zabudnutej jaskyni nájde vrak starobylej vesmírnej lode, uvedomí si, že jej sen by sa mohol splniť – za predpokladu, že dokáže loď opraviť a (čo je možno najdôležitejšie) presvedčiť podivný stroj, aby jej pomohol. Zdá sa totiž, že loď, čo objavila, má dušu – a najmä vlastnú hlavu a pomerne svojráznu osobnosť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Young Adult fantastika

Hoci Young Adult žáner nepatrí medzi tie, ktorým sa primárne zaoberáme, má medzi čitateľmi fantastiky svoje neodškriepiteľné miesto. A preto: najlepšie YA a mládežnícka fantastika roku 2022!

0 komentárov

Sandersonovi Kadeti letia k diaľavám (recenzia)

Nedávno vyšli v slovenskom preklade Kadeti, úvodná kniha YA science fiction trilógie Medzi hviezdami. Keďže je Sanderson doma v žánri fantasy, môžeme si položiť otázku, ako si poradil so scifi tematik...

1 komentárov

To najlepšie za rok 2019: YA a detská fantastika

Po víkendovej prestávke pokračujeme. Popri skvelej fantasy a hardcore science fiction sem - tam siahneme aj po young adult alebo po fantastike pre mládež a deti.

0 komentárov