Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (2018)

Na konci prvej časti bol mocný čarodejník Gellert Grindelwald (Johnny Depp) zajatý a uväznený. Ako sa však zaprisahal, podarí sa mu utiecť a začne zhromažďovať svojich prívržencov. Mnohí z nich však netušia, aký je jeho skutočný plán – ovládnuť svet bežných smrteľníkov za pomoci „čistokrvných“ čarod...

Info

Slov. názov Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny
Orig. názov Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Hodnotenie 72 % (9 hodnotení)
Anotácia Na konci prvej časti bol mocný čarodejník Gellert Grindelwald (Johnny Depp) zajatý a uväznený. Ako sa však zaprisahal, podarí sa mu utiecť a začne zhromažďovať svojich prívržencov. Mnohí z nich však netušia, aký je jeho skutočný plán – ovládnuť svet bežných smrteľníkov za pomoci „čistokrvných“ čarodejníkov. Aby mu v tom zabránil, povoláva mocný Albus Dumbledore (Jude Law) na pomoc svojho bývalého študenta, magizoológa Mloka Scamandera (Eddie Redmayne). Ten pomoc prisľúbi, netuší však, aké nebezpečenstvá naňho striehnu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

Kaze @vnika55 25.11.2018 14:54:01
6
Osobne si myslím že vo filme bolo veľmi veľa nelogickosti. Kopu vecí ktoré sa stali v prvom diele sa tvarime že sa nestali a nedostaneme ako divák ani vysvetlenie prečo. Samotné fantastické zvery boli rozkošné a bolo dobre aj CGI.
Ľudmila @Ludmila34 24.11.2018 10:48:50
10
Po tom, čo som si pozrela prvú časť, som sa druhej nevedel dočkať. Dvojka je ešte lepšia než jednotka, radí sa k mojim obľúbeným filmom. Som rada že zacali natáčať aj tieto filmy, pretože by mi bolo ľúto, ak by svet HP skončil.
Jani @Jani 23.11.2018 21:31:42
6
Jednotka mi svojou nekomplikovanosťou a zábavnosťou sadla. Tu pri všetkej snahe o osudovosť (ktorá nie že by nebola dobre naznačená) bolo toľko zmätených a zložitých dejov, ktoré nikam neviedli, že som nestíhal sledovať, čo postavy robia, kam idú a prečo a ktorá je ktorá. Čo musím pochváliť sú predstavitelia hlavných mužských postáv na čele s Jude Lawom, ktorý je dojemne Dumbledorovský. Zlý nebol ani Johny Depp, ktorý bol vo svojich posledných filmoch viac-menej tragický.
Barbora @ezityrae 23.11.2018 17:51:21
9
Je to jeden z najlepších filmov ktoré som kedy videla. Úžasné obsedenie, skvelá zápletka a vďaka poslednej scéne sa už neviem dočkať nového dielu. Grindelwald je možno záporná postava ale podobne ako u Lokiho, nedá sa ho nemilovať
Barbora @Barbi 23.11.2018 16:13:31
8
Nebolo to zlé a bavil som znova aj pri dvojke. Zatiaľ čo v prvom diely sme sa zoznámili hlavne s postavami a všelijakými tými fantastickými zvermi, pokračovanie je trochu iné. Chýba mu ťah na bránku, priamočiarejší a priehľadnejší príbeh a aj nejaké pamätihodné akcie, ktoré mala séria o Potterovi snáď v každom diely. Osobne si myslím, že s tohto hľadiska dvojka nebude väčšine po chuti, ale mňa to bavilo, mám rád tento čarodejnícky svet a aj keď tomu chýba lepší príbeh, bavil som sa aj tak, pretože postavy spoľahlivo ťahajú film v pred. Na postavu Mloka som si v prvej časti trochu zvykal no tu mi už prišiel viac v pohode. Čo sa týka nových postáv zaujme hlavne Grindelwald, ktorý vyzerá byť podobne silným protivníkom ako Tom Riddle a aj atmosféra celého filmu sa zmenila viac v temnejšiu. Humor sa s filmu nevytráca, kedže je tu stále vtipný tučko Kowalski, ale jeho pomenej.
Diana @Diana 23.11.2018 16:01:26
7
Prvá tretina filmu bola príliš zdĺhavá, pár scén bolo zbytočných, snáď preto, aby sa predstavili postavy a tiež pre divákov, ktorí nevideli jednotku. Film nabral na obrátkach, akonáhle sa objavil starý, známy Rokfort s Dumbledorom ktorého stvárnil charizmatický Jude Law. Film mal šmrnc a aj skvelého záporáka Johnyho Deppa. Z hľadiska kvality hercov bolo pokračovanie ďaleko lepšie než jednotka. Aj keď príbeh nie je uzavretý a niektoré scény sú ľahko predvídateľné oceňujem, že je tam menej scén ala Pokémon - Chyť ich všetky.
Daniela Nôtová @Dananas 23.11.2018 10:59:14
8
Ako skalný fanúšik Potterovskej ságy som sa tešila aj na druhú časť fantastických zverov. Aj keď Johnny Depp, predstaviteľ Gellerta Grindelwalda, trčí pomaly z každého filmu, na kvalite neubral. Práveže pôsobí nenásilne. Film celkom páčil, aj keď po jeho celkovom zhodnotení som mala pocit, že toho chceli povedať naraz tak veľa a miestami to bolo silené. Pravdupovediac sa ale neviem dočkať na ďalší diel, ked pôjde do kín.
Ria @Ria_94 23.11.2018 10:44:11
10
Aj keď sa všade možne po nete môžete dočítať negatívnych ohlasov na film, skalného fanúšika sveta Harryho Pottera neodradí nič, aby tento film miloval. Ani občasné nepresnosti s knihami (napríklad fakt, že podľa pôvodneho príbehu Dumbledore nikdy nevyučoval obranu proti čiernej mágii). Veľa scén mi pripomínalo scény z Harryho Pottera (napríklad Grindelwaldov útek), napriek tomu som však sledovala film so zatajeným dychom, občas aj s výbuchmi smiechu. Pre nezainteresovaných divákov môže byť dej mierne chaotický, ale fanúšikovia budú po celý čas v obraze. Okrem nečakaného zvratu na konci, ktorý položil na kolená aj mňa. Asi prvýkrát v živote sa mi stalo, že som odmietala odísť z kinosály, kým mojim "spolutrpiteľom" nepoviem celý príbeh, prečo to nemôže byť pravda. Už len pomyslenie na prežitie 2 rokov bez knižného spoileru čakaním na ďalší diel ma ubíja :(
Milan Smolka @minko69 23.11.2018 10:10:58
1
Ďalšia dávka kúziel z čarodejníckeho sveta J.K. Rowlingovej ukáže čarodeja Gellerta Grindelwalda v pravom svetle a odhalí jeho zámery, ktoré boli v prvej časti pentalógie divákovi skryté. Samotný film však nedáva príliš priestor fantastickým zvieratám, ako v prvej časti. Napriek tomu vizuálne a audiovizuálne pôsobivý zážitok zauzlí ešte viac už tak zložitú zápletku. Vrcholí nečakaným odhalením a zástupom nových kúzelníkov a kúzelných bytostí. Film tak dávkuje napätie a dláždi cestu ďalšej časti.

Články

Grindelwaldove zločiny - Súťaž!

Grindelwaldove zločiny aj napriek rozporu, ktorý vyvolali medzi fanúšikmi, zožali v prvom premiérovom týždni veľmi pekný výsledok v diváckej návštevnosti. Ak ste sa pripojili medzi prvých divákov, mát...

3 komentárov

Grindelwald a tajomné dedičstvo

Recenzia na Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny

0 komentárov
Eva
Eva

Nové video k Fantastickým tvorom je o návrate do Rokfortu

Máme tu skvelé video k filmu Fantastické tvory: Grindelwaldove zločiny, ktoré sa upriamuje Rokfort. Objavuje sa v ňom J. K. Rowlingová a niekoľko hercov a hovoria o neuveriteľných zážitkoch z natáčani...

0 komentárov

Videá

Trailer - v kinách od 15. novembra
Trailer - Konečný trailer
Trailer - Fantastic Beasts - extended trailer
Produkcia - FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD – Back To Hogwarts Featurette