Akira (1988)

Kaneda je vodcom bandy motorkárov. Jeho priateľ Tetsuo sa stane účastníkom autonehody a tak sa zamieša do štátneho tajného projektu s názvom Akira. U Tetsua sa tak prebudia nadprirodzené schopnosti...

Info

Slov. názov Akira
Orig. názov Akira
Hodnotenie 85 % (2 hodnotení)
Anotácia Kaneda je vodcom bandy motorkárov. Jeho priateľ Tetsuo sa stane účastníkom autonehody a tak sa zamieša do štátneho tajného projektu s názvom Akira. U Tetsua sa tak prebudia nadprirodzené schopnosti...
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Šótaró Kaneda Mitsuo Iwata
Tetsuo Šima Nozomu Sasaki
Kei Mami Koyama
Rjúsaku Tesshô Genda
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 08.05.2020 16:42:26
9
Spolu s Ghost in the Shell si Akira delí pozíciu najlegendárnejšieho sci-fi anime. Príťažlivá animácia, šialené nápady a koniec kdesi ďaleko za hranicou nášho chápania.
Aldeberan @Aldeberan 30.10.2018 22:23:45
8
Jedna z prvých anime, ktoré som videl potom, čo som si povedal, že začnem pozerať viac anime. To mi dlho nevydržalo, ale určite to nebolo kvôli Akire. V prvom rade, Akira vizuálne nevyzerá ako to, čo si predstavíte pod pojmom anime. Vyzerá skôr ako normálny západný animovaný seriál z konca 80. rokov s japonským štýlom naviac. Príbeh je relatívne priamočiary a spočiatku plynie ako dobre natočeného hodinky, no potom sa rozplynie tdo atmosférickej hmly šialenosti, bláznovstva a perverzity. Zaujímavý film, ktorý by ste mali vidieť. Podľa mangy, ale vraj veľmi skrátené.
Roland Axenberg @axenberg 16.10.2009 12:53:25
8

Články

Legenda menom Akira

Fanúšikovia mangy, postapo, cyberpunku, scifi a vlastne pop kultúry celkovo sa konečne dočkali! Prvý zväzok Akiry je tu!

0 komentárov

Filmová história sci-fi, časť 5. (1980-1990)

V osemdesiatych rokoch prežíva sci-fi zlatú éru. Plné peňaženky producentov, ktorí sú ochotný míňať na predtým nemysliteľné projekty dávajú vzniknúť množstvu výnimočných filmových diel.

21 komentárov

Videá

Trailer - Trailer 1
Produkcia - Critics' Pick
Trailer - Fanmade Trailer
Trailer - AKIRA - 25th Anniversary Edition - Coming Soon - Trailer
Trailer - Theatrical Trailer