Ukážka: Jakub Mařík - V jámě lvové

Military science fiction séria o UTSS Salamis od Jakuba Maříka sa piatou knihou s názvom V jámě lvové už čoskoro dočká svojho zavŕšenia a tak je na čase dať si z nej ukážku :)
cyberstorm
Filmová história scifi
V jámě lvové. Prvé vydanie (Mystery Press, 2024).
V jámě lvové. Prvé vydanie (Mystery Press, 2024). / Zdroj Disclaimer
Najväčšie tajomstvo Korzárov bolo odhalené a spolu s ním aj súradnice ich domovského sveta. Zatiaľ čo špionážne sondy mapujú povrch cieľovej planéty a zbierajú informácie pre nadchádzajúcu inváziu, na hranici nepriateľského sektora sa zhromažďuje najväčšia vojnová flotila v ľudských dejinách.
Bojová skupina zložená z najsilnejších plavidiel UTF a národných flotíl, doplnená loďami sépianskych spojencov, sa vydáva na cestu k srdcu korzárskej hrozby, aby s ňou raz a navždy skoncovala. Korzári však o pripravovanej invázii vedia, prostredníctvom ovládnutých kapitánov a mariňákov poznajú protivníkovu taktiku a nemienia svoju kožu predať lacno.
Ich plavidlá sa v príprave na nevyhnutný útok sťahujú k domovskej planéte a spojeneckí velitelia čoskoro spoznajú, že keď sa vydáte do jamy levovej, ani tá najlepšia výzbroj a najprepracovanejšie plány nezabránia levom v tom, aby vám skúsili prehryznúť hrdlo…

Jakub Mařík
_
Jakub Mařík (*1981) sa narodil v Tepliciach, vyštudoval právne-ekonomickú školu a v súčasnosti sa živí ako prekladateľ z angličtiny.
Jeden z najvýraznejších autorov súčasnej tuzemskej sci-fi & fantasy má na konte vyše dvadsať poviedok, z ktorých najznámejšia je paranormálna detektívka Absolutní smrt, za ktorú bol v roku 2008 nominovaný na Cenu Karla Čapka.
Publikuje v antológiách (Drakobijci, Cáry rubáše, Ve stínu říše a nedáývno aj v Lovcech monster: Fantom, kde spolu s Martinom Fajkusom figuruje ako editor) a časopise Pevnosť, do populárnej série Kladivo na čarodeje prispel šiestou epizódou nazvanou Drsné sny (2014). V súčasnej dobe sa venuje najmä military sci-fi sérii UTSS Salamis, ktorú má tvoriť päť samostatných románov (Ve stínu slunce, V ledovém sevření, V Krvavém pásu, V mrtvé zóně, V jámě lvové) a zbierka kratších textov V nefritové kleci.
Jakub Mařík žije v Novosedliciach pri Tepliciach a vo voľných chvíľach prevádzkuje pešiu turistiku, zahradničí, číta a skladá puzzle.

Jakub Mařík – V jámě lvové
Séria: UTSS Salamis #5
Vydavateľstvo: Mystery Press
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 440
Väzba: brožovaná / mäkká
Obálka: Tomáš Flak
ISBN: 978-80-7588-576-0
Plánovaný dátum vydania: 4. 3. 2024

Odkazy:

Vydavateľstvo Mystery Press
Vydavateľstvo Mystery Press Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB