Ukážka: Stephen Fry - Trója (Mýty #3)

Staňte sa súčasťou bitky, ktorá trvala dekádu a v pamäti ľudí pretrvala stáročia. Sledujte tisícky gréckych lodí smerujúcich k brehom Tróje, dívajte sa na zúrivú zbesilosť, s akou sa Trója bráni, a cíťte smútky, bolesti, túžby i lásky ľudí aj bohov v príbehu Stephena Frya, ktorý vás s umením majstra prenesie priamo do srdca starovekého Grécka – i ďalej.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Trója. Prvé slovenské vydanie (Tatran, 2022).
Trója. Prvé slovenské vydanie (Tatran, 2022). Disclaimer
Trójska vojna je najväčší príbeh hrdinstva a nenávisti, lásky a utrpenia, pomsty a ľútosti, túžby a zúfalstva, aký sa dochoval v pamäti ľudstva. Boj o legendárnu Tróju, ktorému predchádzal Paridov súd, Afroditin sľub, že mu dá lásku najkrajšej ženy sveta, únos Heleny zo Sparty a výprava tisícky gréckych lodí proti slávnemu mestu priniesol bohom aj ľuďom v rovnakej miere požehnanie aj prekliatie, stal sa javiskom starých svárov, hrdinských výziev a zložitých intríg.
Tieto ľudské vášne, krvavo vpísané do piesku ďalekého maloázijského pobrežia, sa nám prihovárajú dodnes. Majstrovský rozprávač Stephen Fry po úspechu dvoch predchádzajúcich kníh čerpajúcich z gréckej mytológie Mýty (Tatran, 2020) a Hrdinovia (Tatran, 2021) znovu siahol po námete z antiky vo fascinujúcej knihe, ktorej vdýchol moderného ducha.

Stephen Fry - Portrét
_
Stephen Fry je oceňovaný britský komik, herec, televízny moderátor a režisér. Narodil sa v roku 1957 v Londýne a vyrastal v Norfolku.
Počas štúdia na Queen´s College v Cambridgei účinkoval v amatérskom divadelnom klube Footlights, čo ho nasmerovalo na hereckú a autorskú kariéru. Preslávila ho najmä komediálna televízna šou Štipka Frya a Laurieho (ktorú napísal spolu s Hughom Lauriem), komediálny seriál Jeeves a Wooster aj jeho nezabudnuteľná postava generála Melchetta v historickom komediálnom seriáli Blackadder ({č. ako Černá zmije}). Zahral si aj titulnú rolu v životopisnom filme o Oscarovi Wildovi (Wilde). Moderoval vyše 180 epizód britského zábavného televízneho kvízu QI a načítal všetkých sedem audiokníh Harryho Pottera. Je autorom štyroch úspešných románov: The Stars´ Tennis Balls (Tenisové loptičky hviezd), Making History (Ako sa píšu dejiny), The Hippopotamus (Hroch) a The Liar (Klamár) a publikoval aj tri diely svojej autobiografie: Moab Is My Washpot (Moab je nádrž, v ktorej sa zvyknem kúpať), The Fry Chronicles (Fryova kronika) a Fool me (Nerozum). V najnovších knihách Mýty a Hrdinovia sa zaoberá gréckymi mýtmi. Obidve sa stali bestsellermi v rebríčku novín Sunday Times.(vyd. Tatran)


Stephen Fry – Trója
Pôvodný názov: Troy
Séria: Mýty (#3)
Vydavateľstvo: Tatran
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: slovenský
Počet strán: 288
Väzba: pevná / viazaná s papierovým obalom
ISBN: 978-80-2221-276-2
Preklad: Jana Pernišová
Obálka: Sarah Young

Vydavateľstvo Tatran.
Vydavateľstvo Tatran. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2020)

Trója

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2020)

Trója