Ukážka: Adrián Berecz – Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí

Predstavujeme vám literárny experiment, ktorý spája mágiu, heroizmus, boje, tragédie a nádeje s ľubozvučnosoťu a podmanivými iustráciami.
B.T. Niromwell
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Zemämor je unikátna zbierka fantasy poviedok plných heroizmu, mágie a beštií, kde hlavnú úlohu zohráva aliterácia, a to v najextrémnejšej forme. Zbierka obsahuje aj poviedku Čistokňažník, ktorá sa dostala medzi finalistov súťaže Ohnivé pero – jar 2022.
Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí - Zemämor2 Obálka
Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí - Zemämor2 Disclaimer
Anotácia
Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí je prvá aliteračná fantasy zbierka na Slovensku – každá poviedka rozvíja príbeh iba slovami, ktoré sa vždy začínajú na jedno konkrétne písmeno.
Prečo? Pretože poviedky písané práve prezentovaným postupom ponúkajú príjemne prikrášlené peripetie. Príbehy plné pozoruhodne prečudesných postáv, podozrivých persón, pokrútených pováh, pôvabných prirovnaní, prehnane patetických pasáží prinášajú prekvapivý pôžitok. Prirodzene, publikácia predostiera percipientom pár prostoduchých posolstiev, ponaučení, podnetov pre polemiky.
Epická mozaika udalostí z fiktívneho sveta Zemä je ukážkou heroizmu, mágie, prastarých aj nových hrozieb, beštií, bojov, tragédií, nádejí, ba dokonca lásky, no najmä zvláštnosti a ľubozvučnosti.

Knihu Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link
Adrián Berecz (1993) pochádza z dediny Branč neďaleko Nitry, aktuálne žije priamo v meste pod Zoborom. Dlhodobo pracuje v slovenských médiách, striedavo ako novinár a editor pôsobil v ekonomickom týždenníku a spravodajskom denníku. V domácej knižnici mu prevažujú fantastická, vedecko-fantastická, historická, reportážna a populárno-náučná literatúra. Píše najmä pre svoj šuplík, ktorý bez sťažností strávi aj dva tucty polodokončených a nedozretých rukopisov. Zemämor je jeho debutová kniha. Autor je fanúšikom turistiky po zrúcaninách, Scrabble hodnotí ako jeden z vrcholov spoločenskej zábavy, považuje vokáň za fascinujúci, čierny čaj pije výhradne s mliekom a je stúpencom špeciálnej kategórie suchého humoru.

Zemämor: Zbierka zvláštnych zvestí
Žáner: fantasy
Autor: Adrián Berecz
Vydavateľstvo: samovydavateľ
Obálka a ilustrácie: Adela Durošiová
Rok vydania: 2022
Počet strán: 188
Väzba: brožovaná
ISBN: 978-80-570-4169-6

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB