Ukážka: Fonda Lee – Nefritové město

Ak máte radi exotické urban fantasy, bojové umenia a pouličné boje v štýle Gangov New Yorku, česť a tradície, o ktoré treba bojovať, tak možno práve oceňovaná novinka z vydavateľstva Host je pre vás. Nech sa páči, ukážka.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Nefritové město. Prvé české vydanie (Host, 2022).
Nefritové město. Prvé české vydanie (Host, 2022). / Zdroj Disclaimer
Nefrit – nerast, ktorý prepožičiava bojovníkom nadľudskú silu a rýchlosť – je hybnou silou a esenciou ostrova Kekon. Ctihodní bojovníci, Zelené kosti, ako je rodina Kaulov, ho už celé stáročia používajú na umocnenie svojich schopností a obrane ostrova pred inváziami cudzích národov.
Teraz už vojna prestala a svoj vplyv v hlavnom meste Kekonu musí všetkými prostriedkami upevňovať nová generácia Kaulov. Ich cieľom je ochrana vlastného teritória, ovládnutie obchodu s nefritom a obrana štvrtí pod ich dohľadom. V rýchlo sa rozvíjajúcej novej zemi však už nie je pre starodávne tradície miesto.
Keď sa navyše objaví nová droga, ktorá umožní komukoľvek – aj cudzincom – nosiť nefrit, potlačované napätie medzi Kaulami a rodinou Aytov prerastie do otvorených násilných stretov na život a na smrť. Výsledok klanového rozporu rozhodne o budúcnosti všetkých Zelených kostí, všetkých starodávnych klanov, od najúctyhodnejšieho patriarchu až po posledného pouličného pešiaka - a tiež o osude celého Kekonu.

Fonda Lee
_
Fonda Lee (1979) je kanadsko-ázijská autorka sci-fi a fantasy. Narodila sa a vyrastala v Calgary v Kanade. Po škole navštevovala Stanfordskú univerzitu, kde získala titul v oblasti obchodu a manažmentu. Predtým, ako sa stala spisovateľkou na plný úväzok, pracovala ako firemná strategička. Venuje sa bojovým umeniam, v ktorých drží čierny pás.
Jej prvými príspevkom do oblasti fantastiky boli YA scifi romány Zeroboxer (2015) a dvojica kníh Exo (2017) a Cross Fire (2018). Za svoju prvú knihu pre dospelých Jade City z r. 2017 (č. ako Nefritové město (Host, 2022)) získala World Fantasy Award a objavila sa aj medzi autormi 100 najlepších fantasy kníh všetkých čias podľa časopisu Time. Na úspech nadviazala v roku 2019 románom Jade War a sériu zakončila v roku 2021 knihou Jade Legacy.
Lee za svoju pomerne krátku literárnu činnosť získala mnohé ocenenia. Je trojnásobnou víťazkou ceny Aurora (kanadská národná cena za sci-fi a fantasy) a niekoľkonásobným finalistom cien Nebula Award, Locus Award a Oregon Book Award. (Wiki, Host)


Fonda Lee – Nefritové město
Pôvodný názov: Jade City (2017)
Séria: Sága Zelených kostí #1
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 560
Väzba: brožovaná/mäkká
Preklad: Filip Drlík
ISBN: 978-80-275-1161-7
Odkazy:
Logo nakladatelství Host Logo nakladatelství Host
Logo nakladatelství Host Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB