Ukážka: Star Trek: Discovery - Válka o Enterprise

Už čoskoro si budeme môcť užiť prvý tohtoročý Star Trek! Ukážka z románu Star Trek: Discovery - Válka o Enterprise.
cyberstorm
Filmová história scifi
Star Trek: Discovery - Válka o Enterprise. Prvé české vydanie (Laser-books, 2022).
Star Trek: Discovery - Válka o Enterprise. Prvé české vydanie (Laser-books, 2022). / Zdroj Disclaimer
Poškodená loď a rozdelená posádka chytené v nočnej more desivého stretu! Keď sa kapitán Christopher Pike dozvedá o vypuknutí konfliktu medzi Spojenou federáciou planét a Klingonskou ríšou, rozhodne sa zamieriť s U.S.S. Enterprise domov, aby svoju loď zapojil do prebiehajúcich bojov. Avšak v záhadnej, nepriestupnej hmlovine známej ako Pergamum namiesto toho nachádza vojnu vlastnú, v ktorej proti sebe stoja dávni nepriatelia a v ktorej sa Enterprise a celá jej posádka stávajú vojnovou korisťou. V celoročnom vyhnanstve bez kontaktu so Zemou Pike a jeho verná prvá dôstojníčka Una bojujú, aby znovu našli a priviedli domov stratenú posádku, zatiaľ čo vedecký dôstojník Spock čelí záhade, ktorá podrobí skúške všetky jeho schopnosti a zručnosti, na ktorých závisí nielen prežitie lode, ale možno aj celého sektora...



John Jackson Miller
_
Autor bestsellerov New York Times John Jackson Miller (1968) strávil celý život ponorený do sci-fi. Patrí medzi frančízových autorov pravidelne prispievajúcich do knižných svetov Star Treku a Star Wars. Medzi jeho romány z prostredia Star Treku patria Discovery: Die Standing i uznávaný román Discovery: The Enterprise War a trilógia Prey a Takedown. Do univerza Star Wars zasa A New Dawn, Kenobi, Knight Errant či Lost Tribe of the Sith a komiksy Knights of the Old Republic, aktuálne dostupné v podobe Legends: The Old Republic. Okrem toho píše komiksy a prózu pre Halo, Iron Mana, Simpsonovcov, Conana, Planétu opíc a Mass Effect a najnovšie aj grafické romány pre Battlestar Galactica, Dumbo a Leví kráľ.
Je tiež historikom komiksového priemyslu, ktorý sa špecializuje na štúdium cirkulácie komiksov, ako je uvedené na jeho webovej stránke Comichron, a spoluautorom série Standard Catalog of Comic Books.

John Jackson Miller - Star Trek: Discovery - Válka o Enterprise ( Star Trek: Discovery - The Enterprise War)
Séria: Star Trek: Discovery #5
Vydavateľstvo: Laser-books (Euromedia Group)
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 416
Väzba: mäkká/paperback
Preklad: Jakub Marek
ISBN: 978-80-242-7960-2
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB