Svet zachránia Vyvolení

Vydavateľstvo Slovart nám prináša novú sériu od obľúbenej autorky Veronicy Roth.
Ella
Filmová história scifi
Vyvolení - Obálka
Vyvolení - Obálka / Zdroj Disclaimer
Veronicu Roth už dobre poznáme, najmä vďaka jej bestsellerovej sérii Divergencia, ktorá bola aj sfilnovaná, ale aj populárnej dualógii Zárezy smrti. Svojimi knihami si získala milióny fanúšikov po celom svete a teraz prichádza s dlhoočakávanou dystopickou novinkou zameranou skôr na staršie čitateľské publikum.
Autorka tentoraz opäť prišla so zaujímavým námetom. Ako sa hrdinovia dokážu zaradiť späť do bežného života? Zanechal na nich boj s temnými silami nejaké stopy? A čo by sa stalo, keby ich svet znova potreboval?
Kniha je podľa odporúčaní zameraná na staršie publikum. Hrdinovia sú dospelí, nadávkami sa tu nešetrí a násilie jej nie je cudzie. Ak však máte pocit, že to už poznáte aj z young adult literatúry, tak sa nemýlite. Hranica medzi nimi sa v poslednej dobe stiera, preto si Vyvolení nájdu svojich fanúšikov na oboch stranách barikády.
Keď svet zachránili prvý raz, stali sa hrdinami. Druhý pokus ich však môže stáť život. Pred desiatimi rokmi si proroctvo vyvolilo piatich obyčajných tínedžerov, aby porazili mocného nositeľa skazy a chaosu – Temného, ktorý zrovnával mestá so zemou a tisíce ľudí pripravil o život. Vyvolení, ako tínedžerom všetci hovorili, obetovali všetko pre to, aby ho zničili. Po páde Temného sa svet pomaly vracia do normálu – pre každého okrem nich. Veď čo majú robiť najslávnejší ľudia na planéte, ktorí sa celú mladosť učili iba o nadprirodzenom boji s ničivou silou a svoj životný cieľ už dávno naplnili? Zo všetkých piatich sa najťažšie adaptuje Sloane. Každý z toho viní posttraumatickú stresovú poruchu a jej výbušnú povahu, no nik netuší, aké tajomstvá pred nimi ukrýva. Tajomstvá, čo ju väznia v minulosti a postupne vzďaľujú od jediných štyroch ľudí na svete, ktorí jej rozumejú.
Kniha vychádza vo vydavateľstve Slovart5.11.2021.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Vyvolení

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Vyvolení