Plánovaný seriál o votrelcoch sa bude odohrávať na Zemi.

Čo takto seriál o votrelcoch odohrávajúci sa na Zemi? Za nás jednoznačne ÁNO!!! Ideálne krvavo R-kový a pekne pesimistický!
cyberstorm
Filmová história scifi
Keď v marci 2020 spoločnosť Disney odkúpila 20th Century Fox, získala aj práva na obrovské množstvo zabehnutých frančíz vrátane Predátora a Votrelca. Od toho času sa síce na nete smejú, že Alien Queen je de facto Disney princess, no pre fandom to má aj omnoho zaujímavejšie dôsledky.
Alien
Alien / Zdroj Disclaimer
Stále však ostávala otázka, čo s Alien frančízou. Tá ponúka spolu s Predátormi ohromný potenciál, no akosi nevyužitý. Teda aspoň zatiaľ. Od roku 1979, keď vznikol po vedením Ridleyho Scotta legendárny Alien, sa natočilo ďalších sedem filmov s votrelcami vrátane Alien vs. Predator a prequelov v podobe Promethea a Covenantu.
Ripley s posádkou Sulaca
Ripley s posádkou Sulaca / Zdroj Disclaimer
V priebehu času sa vynáralo množstvo špekulácií a filmových projektov vrátane už zrušeného Aliena od Neila Blomkampa, tretej časti prequelovej série či dokonca ďalších dvoch filmoch, ktoré nemali mať s prequelom nič spoločné, ale mal ich znova produkovať Ridley Scott. A aby toho nebolo málo, objavovali sa aj chýry hneď o niekoľkých seriáloch – z nich minimálne jeden mal mať na svedomí Scott a ďalší mal vzniknúť pod taktovkou Noaha Hawleyho.
Noah Hawley
Noah Hawley / Zdroj Disclaimer
Ubehol rok a pol a konečne sme sa dočkali aspoň akých-takých detailov. Teda, minimálne čo sa týka Hawleyho seriálu. Podľa vyjadrenia samotného tvorcu, momentálne pracuje na rôznych iných projektoch, ale k seriálu o votrelcoch má už napísané prvé dva scenáre, ktoré by mali ísť do produkcie už na budúcu jar. Príbeh sa bude odohrávať na Zemi. Je to dosť veľký posun, keďže prakticky všetky Alien filmy sa odohrávali vo vesmíre (OK, výnimku pochopiteľne tvoria prequely a crossovery s predátormi). Nebude však s Ripley, ako sme všetci dúfali. Ako sa sám Hawley vyjadril, príbeh Ripley je pre neho uzavretý a perfektný tak ako je. Nechce ho svojimi zásahmi narušiť, čo by mrzelo nielen jeho, ale určite i nás.
Výrazným motívom však bude aj nerovnosť. Hawley podotýka, že hoci sú Alien filmy skvelé, stále ide len o konflikt vrcholového predátora s bežnými, ťažko pracujúcimi ľuďmi z nižších sociálnych vrstiev ľudskej spoločnosti. Je pritom jedno, či ide o ťažbárov, pilotov, vojakov, nájomných žoldnierov alebo väzňov. Preto možno nadišiel čas, aby zaťali votrelci svoje pazúre aj do manažérskych bielych golierov a sem tam zhltli dákeho CEO.
Votrelec vs. Ripley
Votrelec vs. Ripley / Zdroj Disclaimer
CIT: „Uvidíte, čo sa stane, keď nerovnosť, s ktorou teraz zápasíme, nebude vyriešená. Ak ako spoločnosť nedokážeme prísť na to, ako sa navzájom podporovať a rozširovať bohatstvo, čo sa s nami stane? Existuje skvelá reč Sigourney Weaver k Paulovi Reiserovi (hral postavu Cartera Burka v Aliens), kde hovorí: ,Neviem, ktorý druh je horší. Oni sa aspoň nepodjebávajú kvôli percentám.‘“
Na základe uvedených faktov môžeme teda len predpokladať, že sa možno bude odohrávať v dystopickom korporátnom prostredí, kde menšina bude mať všetko a väčšina takmer nič, no votrelci určite medzi predstaviteľstvom korporácií a vrátnikmi rozlišovať nebudú. Je však otázne, kedy sa bude seriál odohrávať. Určite by sme radi videli logické vyústenie udalostí po filme Alien 4.
Viac info priamo v rozhovore pre The Verge
Nerd Space - Ep. 18 - Votrelec / Alien Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.