Hraný Cowboy Bebop – čo všetko o ňom vieme?

To, že sa chystá hraná verzia klasického anime Cowboy Bebop, bolo známe už dlhšiu dobu. Aj keď predošlé skúsenosti otaku komunity s hranými anime nie sú najlepšie, s Cowboyom je spojených viacero drobných aspektov, ktoré môžu u fanúšikov vyvolať opatrný optimizmus. Poďme sa na ne spolu pozrieť.
8HitBoy
Filmová história scifi
3...2...1...Let's jam!
Ako sme už nedávno spomínali, legendárne deväťdesiatkové anime Cowboy Bebop sa čoskoro dočká nového, hraného spracovania. Odvtedy sa však stihlo viacero vecí zmeniť a my sme opäť o kúsok múdrejší. Čo možno teda od novej verzie tejto kultovej klasiky očakávať?
Nakrúcanie seriálu začalo už pred takmer troma rokmi, avšak z dôvodu nepríjemného zranenia herca Johna Choa, stvárňujúceho hlavného hrdinu Spikea Spiegela, a neskôr aj pandémií koronavírusu sa veľmi omeškalo. Avšak konečne sme sa dočkali! Streamovacia služba Netflix nám prostredníctvom tohto krátkeho videa vo svojej streamovanej udalosti Geeked Week oznámila, že na Cowboya sa môžeme tešiť už túto jeseň.

Cowboy Bebop - Trailer - Netflix - Anuncio de Yoko Kanno en el live action de Cowboy Bebop Disclaimer
Cowboy Bebop je dodnes považovaný za jedno z najlepších anime vôbec. Dejovo zasadený v budúcnosti, kedy Zem ostala neobývateľnou a ľudstvo sa rozptýlilo po celej galaxii, Bebop brilantne kombinuje rôzne žánre a šikovne zapracúva prvky filmu noir a klasického westernu do science fiction. Posádku rovnomennej lode okrem bývalého nájomného vraha Spikea tvoria jeho najlepší priateľ, bývalý policajt Jet Black (Mustafa Shakir), a malicherná gamblerka Faye Valentine (Daniella Pineda). V seriáli taktiež uvidíme aj legendárneho psíka Eina, avšak doposiaľ známe informácie nespomínajú meno predstaviteľky geniálnej hackerky Ed. Dá sa preto predpokladať, že Ed v prvej sérií seriálu ešte nestretneme.
Spikeovu osudovú ženu Juliu bude hrať herečka Elena Satine, zatiaľ čo v roli jeho nemesis Viciousa uvidíme herca Alexa Hassella. Réžiu majú pod palcom relatívne zvučné mená – Alex Garcia Lopez, ktorý stojí za netflixovými hitmi ako The Witcher, Daredevil a The Punisher, a Michael Katleman, ktorý v minulosti spolupracoval na seriáloch Tru Calling alebo Smallville.
Scenár prvého dielu napísal Christopher Yost, ktorý stojí za druhým a tretím Thorom. Zvyšok seriálu pochádza z pera legendárneho Hajimeho Yatateho, čo je vlastne len pseudonym kolektívu autorov animačného štúdia Sunrise, stojaceho okrem iného aj za pôvodným Cowboyom Bebop.
Zrejme najlepšou novinkou je fakt, že sa vracia aj skvelá a fanúšikmi milovaná hudobná skladateľka Yoko Kanno, ktorá je autorkou hudby k pôvodnému anime. Z jej mysle pochádza aj geniálna skladba Tank! – úvodná znelka seriálu. Je sa veru na čo tešiť!
Aj keď sme sa stále nedočkali traileru, Netflix pred časom trošku pošteklil naše očakávania týmto krátkym videom, v ktorom sme mali možnosť spoznať našich hrdinov z pohľadu istého fanúšikmi veľmi obľúbeného korgiho:

Cowboy Bebop | Behind the Scenes | Netflix Disclaimer
Hraný Cowboy Bebop je teda už za rohom! Je jasné, že naplniť všetky očakávania milovníkov predlohy bude takmer nemožné, ale návrat mnohých mien spojených s pôvodným anime, rovnako ako kvalitné herecké obsadenie sú dôvodmi na optimizmus. Už za približne tri mesiace zistíme, aké dobré toto hrané spracovanie bude. Dovtedy, see you, space cowboys!

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB