Peter V. Brett vydáva pokračovanie Démonskej série!

Nový román, sequel k známej Démonskej sérii vyjde už koncom leta.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Populárny fantasy autor Peter V. Brett sa podľa nových správ vracia do prostredia svojho známeho Démonského cyklu! Nebude to však návrat len jednou knihou, Brett plánuje napísať celú novú trilógiu odohrávajúcu sa v známom svete. Prvý román zo série ponesie názov The Desert Prince a podobne ako celý zvyšok série je pre zarytých fanúšikov Brettovho sveta ale i pre úplných nováčikov, Démonským cyklom nepobozkaných.
The Desert Prince. Obálka prvého vydania (HarperVoyager, 2021).
The Desert Prince. Obálka prvého vydania (HarperVoyager, 2021). / Zdroj Disclaimer
Dej sa má odohrávať po udalostiach popísaných v poslednej knihe - Jadre. Od vojen s démonmi, bytosťami temnoty, ktorí v noci lovili ľudí, uplynulo už pätnásť rokov. Hrdinovia poslednej hodiny núdze ľudstva sa stali legendami a tí, ktorí ostali, sa snažia uniknúť svojim tieňom.
Olive Paper a Darin Bales, potomkovia hlavných postáv z pôvodnej série, v tomto novom mierovom svete vyrástli. Démoni boli takmer zničení, ale na deti hrdinov stále číha nebezpečenstvo. Olive, princezná z Hollow, má celý svoj život naplánovaný jej matkou, vojvodkyňou Leesha Paper. Tá pre svoju dcéru plánuje stabilný posun, ktorý ju má pripraviť na nástupníctvo. Čím viac jej mama ťahá za nitky a usmerňuje jej vývoj, tým viac odmieta Olive hrať svoju rolu v matkiných schémach.
Darin medzitým čelí iným výzvam. Aj keď si môže zvoliť svoju vlastnú cestu, váha dedičstva visí ťažko na jeho ramenách. Nie je ľahké byť synom človeka, o ktorom ľudia hovoria, že zachránil svet. Každý očakáva od Darina veľkoleposť, ale jediné, v čom je skutočne vynikajúci, je schopnosť ukryť sa.
Ale jednu noc sa Olive i Darin dozvedia, že démoni nie sú všetci preč a tí, ktorí ostali túžia po pomste. Udalosti sa dávajú do pohybu, ktoré môžu predvídať iba proroctvá, pretože Olive a Darin sa snažia nájsť svoje vlastné miesta vo svete včas, aby ho znova zachránili.
Peter V. Brett
Peter V. Brett / Zdroj Disclaimer
Americký spisovateľ Peter V. Brett sa narodil 8. februára 1973 v New Rochell vo štátu New York. Prvý román s pracovným názvom An unlikely Champion dokončil v roku 1990 a neskôr ho stratil, čo ako sám priznáva, nebola vzhľadom ku kvalitám rukopisu vôbec žiadna tragédia. V roku 1999 absolvoval kurz písania pre autorov fantasy, na ktorom napísal úvodnú kapitolu svojho dnes debutového románu. Nasledovala leta, pri ktorých rukopis odkladal a opakovane sa k nemu vracal, usilovne ho prepracovával a neustále upravoval.
Vytrvalá snaha sa mu vyplatila - v júni 2007 predal práva na román The Painted Man (2008), ktorý bol v Spojených štátoch premenovaný na The Warded Man. Ešte pred vydaním prvého dielu trilógie sa podarilo tiež predať práva do niekoľkých krajín, a dnes už má autor na svojom webe (www.petervbrett.com) mapu sveta, na ktorej sa utešene rozlieva červená farba "dobytých" územia. (legie.info)
The Desert Prince je prvým dielom novej trilógie s názvom I am Olive a mal vyjsť už túto jar vo vydavateľstve HarperVoyager, no termín bol napokon presunutý na august 2021. Druhá časť trilógie ponesie názov The Hidden Queen. Názov tretieho dielu ešte nie je známy. Obálku prvého vydania Piesočného princa ilustroval Tommy Arnold a nadizajnoval David G. Stevenson.
Démonský cyklus. České vydanie (Triton, 2010-2018)
Démonský cyklus. České vydanie (Triton, 2010-2018) / Zdroj Disclaimer
Na záver už len dodáme, že Démonský cyklus vychádzal v preklade vo vydavateľstve Triton postupne od roku 2010 až do roku 2018, kedy v češtine vyšiel posledný diel s názvom Jádro (The Core).

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB