Dočkáme sa novej Red Sonje?

Netflix plánuje seriálovú adaptáciu známej rusovlasej hrdinky!
cyberstorm
Filmová história scifi
Tasha Huo (zatiaľ posledný Tomb Rider) napíše seriálovú adaptáciu Červenej Sonje pre Netflix. Serál by mal priamo vychádzať z Marvel komiksov zo 70-tych rokov a vznikne v produkcii Marka Cantona (300, Power), Courtney Solomon (After), Chrisya Campbell a Lati Grobman.
Hlavnou hrdinkou sword-and-sorcery fantasy klasiky je Červená Sonja, udatná bojovníčka s hrdzavými vlasmi, ktorá vo fantasy svete bojuje proti bezpráviu, démonom a príšerám.
Autorom pôvodnej komiksovej podoby Červenej Sonje je Roy Thomas (scenár) a Barry Windsor-Smith (ilustrácie), ktorí jej vdýchli život v roku 1973. Úplne prvý raz sa objavila vo februári 1973 v komikse Conan #23. Samostatnú sériu dostala až vyše dva a pol roka po tom, kedy v novembri 1975 vyšiel prvý zošit Red Sonja s podtitulom „She-Devil with a Sword“. Červenú Sonju vytvorili na základe postáv Red Sonya of Rogatino z pulpovej historickej poviedky The Shadow of the Vulture (č. ako Stín supa) od Roberta E. Howarda. Ten sa pre zmenu nechal inšpirovať skutočnou Soniou Green, manželkou svojho priateľa H. P. Lovecrafta. Na postave je badateľný vplyv aj ďalšej Howardovej postavy Dark Agnes de Chastillon z poviedok Sword Woman, Blades for France a Mistress of Death.
Prvé vydanie komiksu Red Sonja. Red Sonja #1 (Marvel Comics, November 1975).
Prvé vydanie komiksu Red Sonja. Red Sonja #1 (Marvel Comics, November 1975). / Zdroj Disclaimer
Red Sonja sa po prvý raz objavila v komikse Conan #23, (Marvel Comics, február 1973).
Red Sonja sa po prvý raz objavila v komikse Conan #23, (Marvel Comics, február 1973). / Zdroj Disclaimer
V súčasnosti vydáva Red Sonju Dynamite Comics, ktorý franchise prebral od Marvelu v roku 2005. Pripomeňme, že Červenú Sonju sme už raz sfilmovanú videli, a to v roku 1985, kde ju stvárnila vtedy 23-ročná Brigitte Nielsen. Vo filme sa mal dokonca objaviť aj Conan, znova v podaní Arnolda Schwarzeneggera a nadviazať tak na predchádzajúce dva filmy o Conanovi z rokov 1982 a 1984 , no kvôli autorským právam postavu osekali a napokon premenovali na lorda Kalidora. Okrem toho existuje aj animovaná Red Sonja: Queen of Plagues z roku 2016 od režiséra Briana Warda, ktorá ale za veľa naozaj nestála.
Red Sonja - Trailer - Trailer 1 Disclaimer
Je otázne, ako dobre sa Netflix adaptácie zhostí. My v redakcii by sme veľmi radi uvítali R-kovú krvavú zábavu prepchanú nadávkami a sexuálnymi scénami. Druhou stránkou veci je hlavná postava. Časť z nás by rada v tejto role veľmi rada uvítala napríklad škótsku herečku Rose Leslie, ktorá má s podobne ladenými postavami už skúsenosti (koniec-koncov v seriáli A Game of Thrones hrala Ygritte), iní si zasa vedia v tejto úlohe predstaviť Ginu Carano z Mandaloriana.
Predpokladá sa, že konkurz na obsadenie hlavných postáv začne už čoskoro, no zatiaľ žiadne ďalšie detaily nie sú známe.
Red Sonja
Red Sonja Disclaimer
Koho by ste si v úlohe Červenej Sonje vedeli predstaviť vy?

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Goran
Mám pozitívny vzťah k tej staručkej filmovej hrôze :D Vnímam to ako usmrtený projekt, ktorý mal skvelý potenciál, ale výsledok vyznel priam hlúpučko. Ostala skvelá hudba a zaujímavá výprava... vždy som bol v pokušení uvažovať nad tým, ako by dopadol ženský Conan, keby sa toho zhostil niekto šikovný. Dočkám sa? Alebo budem zas sklamaný... ?
04.03.2021

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.