Redakcia scifi.sk vs. Dungeons & Dragons už dnes večer!

Celoplošné testovanie obyvateľstva na COVID-19 spustilo ďalšie obmedzenia pohybu nás všetkých... a (aj) preto sa z núdze zrodila možnosť - spríjemniť si tieto chvíle spoločným hraním. Na diaľku. Online. A čo by bolo lepšie a zábavnejšie, ako sledovať členov redakcie scifi.sk potiť sa pri prekonávaní nástrah v spoločnej RPG hre Dungeons & Dragons?
Podporte scifi.sk
Pred pár dňami - a ozaj si už nespomínam, či som to inicioval ja alebo sa to nejak jednoducho udialo v rámci diskusie na Discord serveri scifi.sk - sa zrodila myšlienka spoločného hrania Dungeons & Dragons. Čas tomu praje. Prichádza druhá vlna, vláda obmedzuje pohyb občanov, znižuje sa riziko nakazenia. Zároveň však trčíte (a trčíme) doma, čumíme do Netflixu, čítame knižky alebo hrajeme počítačové hry (popri samozrejme home office skypovaniu a zoomovaniu). Ak tieto dve veci zmixujeme dokopy dostaneme spoločný call viacerých priateľov, ktorí si spolu chcú zahrať nejakú hru. V našom prípade padol výber na Dungeons & Dragons.
Dungeons & Dragons - Obálka - Player's Handbook (5e)
Dungeons & Dragons - Obálka - Player's Handbook (5e) / Zdroj Disclaimer
Dungeons & Dragons je spoločenská stolová rolová hra, v ktorej každý z hráčov/iek preberá postavu hrdinu alebo hrdinky, za ktorú hraje všetky jej akcie, hovorí za túto postavu, bojuje za ňu (hádzaním kociek) a pokúša svoje šťastie spolu s ostatnými hrdinami a hrdinkami pri stole vo svete, ktorého tvorcom a zástupcom je tzv. DM (Dungeon Master). V našej plánovanej hre som navrhol, že rolu DMa (alebo GMa/PJa, teda Game Mastera/Pána jaskyne) preberiem ja, Šaňo. Musím ale priznať, že v DnD som začiatočník, takže predpokladám, že mi trochu pomôžu aj ostatní hráči, ktorí pravidlá hry ovládajú trochu lepšie... a zároveň sa aj ja počas hrania niečomu priučím.

Vysielame naživo na Twitchi každú druhú nedeľu

Prečo o tom vlastne píšem, pretože naše dobrodružstvá budeš mať možnosť sledovať naživo! A to na Twitch kanáli scifi.sk na adrese: www.twitch.tv/scifisk. Prvú časť vysielame už dnes o 19:30 do ca. 22 hod. A ak všetko pôjde podľa plánu, budeme sa v tomto časovom termíne striedať so skupinou, ktorá hraje dobrodružstvá v scifi univerze Babylonu 5. (Aj tú kampaň vediem ja a všetkých pozývam na sledovanie!)
Tyrania drakov - Reklamné - Twitch kanál scifi.sk
Tyrania drakov - Reklamné - Twitch kanál scifi.sk Disclaimer
Hrať budeme príbeh, ktorý vychádzal v rámci DnD Adventurer's League, čo je forma komunitného hrania tejto hry, pri ktorej ste mohli každý týždeň zablúdiť do blízkej herne a jednoducho sa pridať so svojou postavou hrdinu alebo hrdinky k ľubovoľnej partii a spolu s nimi pokračovať v rozohranom deji. Názov tohto dobrodružstva je Tyranny of Dragons, čiže v preklade asi Krutovláda drakov... uvidíme, čo sa ale vlastne bude diať a ako sa pre našich hrdinov a hrdinky situácia vyvinie.
Krutovláda drakov - Obálka - Kniha
Krutovláda drakov - Obálka - Kniha / Zdroj Disclaimer
Náš príbeh začína v malom mestečku Phlan na pokraji Mesačného mora, ktoré je súčasťou kontinentu Faerun. Ten bude mnohým známy napr. z počítačových hier Baldur's Gate. Našou družinou je pekná zmeska rôznych rás a povolaní: od tieflingovských zlodejíčkov a warlockov, cez polelfského kúzelníka a ľudského hraničiara až po trpasličieho druida... a poslednú postavu, ktorú ani v bežných pravidlách nenájdete. Ak chceš vedieť, o koho pôjde, neostáva ti nič iné, iba sledovať naše vysielanie...
Záznam nájdete aj na YouTube kanáli scifi.sk.
Vidíme sa v Zabudnutých ríšach!
Tyrania drakov - Scéna - Mapa okolia Mesačného mora
Tyrania drakov - Scéna - Mapa okolia Mesačného mora / Zdroj Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB