Vráťte sa do sveta Panemu

Obľúbili ste si Hry o život a aj po viac ako 10 rokoch od ich vydania po nich z času na čas siahnete? Tak potom sa môžete tešiť na ďalší príbeh z Panemu.
Ella
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Suzanne Collins potešila všetkých svojich fanúšikov, keď ohlásila vydanie novej knihy zo série Hry o život. Nejde však o pokračovanie Katnissinho príbehu. Na stránkach tejto knihy sa vrátime 64 rokov do minulosti.
Balada o hadoch a vtáčatkách - Obálka - prezident Snow
Balada o hadoch a vtáčatkách - Obálka - prezident Snow Disclaimer
Osemnásťročný Coriolanus Snow čaká len na to, ako zahviezdi v Hrách o život. Tento rok bude totiž iný. Tento rok bude mentorom jedného z vyvolených. Tvrdo drel, aby dokázal naplno využiť svoj šarm, vedomosti a zručnosti a doviesť svojho vyvoleného k víťazstvu. Lenže šťastena mu nepraje. Jeho vyvolenou je dievčina z dvanásteho obvodu, tá najodpornejšia spodina v celom Paneme. Ich osudy sú odteraz nerozlučiteľne prepletené, každé Coriolanovo rozhodnutie ich môže vyniesť na stupienok víťazov alebo úplne potopiť. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi prebúdzajú city... a tak sa musí rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá, aj keď mu jeho pud sebazáchovy radí niečo úplne iné.
Nový príbeh z pera Suzanne Collinsovej sa odohráva na úctyhodných 592 stranách. Predstaví nám mladého ambiciózneho (budúceho prezidenta) Snowa, ktorý sa stáva mentorom dievčiny, ktorá bola vylosovaná do ich 10. ročníka. Pokiaľ však čakáte ďalšiu akciou nabitú pecku, budeme vás musieť trochu sklamať. Kniha sa zameriava skôr na staršieho čitateľa a je viac filozofickým pohľadom na situáciu v Paneme, vojnu a vzťahy, než akčným trhákom odohrávajúcim sa v aréne. Napriek tomu si získala pozitívne ohlasy a už teraz sa šušká o tom, že sa dočká filmového spracovania, a to opäť po taktovkou Francisa Lawrenca, ktorý má na svedomí aj pôvodnú trilógiu.
Balada o hadoch a vtáčatkách vychádza v preklade Ivky Cingelovej 4. decembra 2020, takže v ideálnom čase, aby ste ju sebe alebo niekomu blízkemu dopriali pod vianočný stromček.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB