Kráľ Šamanov sa vracia už budúci rok

Ak si pamätáte televíznu stanicu Jetix, pravdepodobne ste po večeroch zahliadli aj anime Shaman King, u nás známe ako Kráľ Šamanov.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
V Japonsku vychádzalo anime Shaman King (Kráľ Šamanov) v rokoch 2001 a 2002, u nás o čosi neskôr. Kráľ Šamanov bolo zábavné dobrodružstvo, kde ľudia bojovali po boku duší. Cieľom bolo vyhrať turnaj a stať sa Kráľom, no keďže nie každý bol dobrák a ľudia svoju nadprirodzenú moc zneužívali, museli zdolať hlavní hrdinovia nejednu nepríjemnú prekážku. Všetko to ale skončilo veľmi rýchlym a nejasným záverom. Pamätám si, ako sme sa s kamarátmi bavili, či seriál naozaj skončil alebo budú ďalšie časti. Vtedy internet ešte nebol tak dostupný a bolo ťažké dostať sa k dôveryhodným zdrojom informácií.
シャーマンキング - Trailer - Shaman King - CZ Znělka Disclaimer
Vec sa má ale tak, že predlohu pre seriál tvorí manga. Tá bola vydávaná od 1998 to leta 2004 a príbeh je obsiahnutý v 288 číslach. Anime má síce rovnaké postavy a ich motivácie, no po určitom bode sa úplne odlišuje od predlohy, čo nám objasňuje aj náhly záver.
Manga na tom ale nebola oveľa lepšie. Síce bol príbeh rozvinutejší, autor Takej Hirojuki dostal od vydavateľov STOP a tak musel sériu ukončiť rýchlejšie, než plánoval. Sek ale nebol taký náhly ako v anime. Manga mala oveľa prepracovanejšie postavy, niektoré z nich sa do anime ani nedostlai. Videli sme viac do histórie nielen Turnaja Šamanov ale aj záporákov, ako sú prepojení na hrdinov, postavy zomierali, ožívali a dialo sa tam toho oveľa viac. Celkovo to bol oveľa komplexnejší a tým aj zaujímavejší príbeh. Mnohokrát aj temnejší.
V posledných rokoch sme sa dočkali aj toho, že Takej mohol vydať dodatočné kapitoly a tým jasnejšie podať to, ako chcel aby Shaman King skončil.
Tak sa dostávame do súčastnosti, kedy prišla veľmi potešujúca správa pre všetkých nádejných Kráľov Šamanov. V apríli 2021 sa dočkáme rebootu anime, respektíve verného spracovania manga predlohy.
Konkrétne pôjde o anime založené na vydaní Shaman King: Complete Edition. Táto edícia obsahuje všetky kapitoly a ide k kompletné podanie príbehu. Kompletná edícia začala byť publikovaná v Japonsku toto leto.
Podobný osud ako sme si teraz popísali mali aj Hellsing, Fullmetal Alchemist, Fruits Basket či Hunter x Hunter. Všetky diela majú spoločné to, že popri vydávaní mangy vyšli anime adaptácie, ktoré sa v istej časti príbehu veľmi oddialili od predlohy. Väčšinou bol dôvod práve to, že predloha nebola ukončená. Všetky tieto seriály sa ale dočkali rebootu, ktoré sú relatívne úspešnejšie ako pôvodné seriály a rovnaká vec nás čaká aj teraz.
シャーマンキング - Trailer - 『SHAMAN KING』特報PV Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

8HitBoy
Nech to tu už je!
05.07.2020
Stano Lacko
Jettix, to bolo super ;-)
05.07.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB