NOS4A2 sa dočká druhej série

Ešte pred odvysielaním záverečnej časti prvej série NOS4A2 spoločnosť AMC oznámila, že hororový seriál s nadprirodzenými prvkami bude pokračovať druhou sériou, pozostávajúcou z 10 epizód.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Seriál, nakrútený podľa rovnomenného bestselleru od autora Joa Hilla z roku 2013, mal minulý týždeň premiéru na festivale Comic-Con v San Diegu. Predstavitelia hlavných postáv Zachary Quinto a Ashley Cummings spolu s producentmi Jami O’Brien a Joeom Hillom tam počas panelovej diskusie o seriáli oznámili, že netradičný upírsky príbeh dostane pokračovanie.
Druhá sezóna NOS4A2 sa začne nakrúcať už túto jeseň a stanica AMC ju odvysiela v roku 2020.
Príbeh NOS4A2 sleduje mladú hrdinku Vic McQueenovú (Ashleigh Cummings), talentovanú umelkyňu, ktorá zistí, že má nadprirodzenú schopnosť nachádzať stratené veci. Táto vlastnosť je darom i prekliatím, pretože ju postaví proti nesmrteľnému Charliemu Manxovi (Zachary Quinto).
Manx je charizmatický, nesmrteľný tvor, ktorý sa živí dušami unesených detí. To, čo z nich po jeho hostine zostane, umiestňuje vo svojej zvrátenej, zamrznutej dedinke zvanej Vianočná ríša. Nešťastníci, ktorí v nej uviazli, deň čo deň prežívajú Štedrý deň a nešťastie a smútok majú zakázaný. Vic sa usiluje poraziť Manxa a zachrániť jeho obete, bude však mať čo robiť, aby pri tom neprišla o rozum a nestala sa jednou z nich. V seriáli sa predstavili aj Jahkara Smith, Olafur Darri Olafsson, Virginia Kull a Ebon Moss-Bachrach.
„Tento seriál je ako z iného sveta vďaka mrazivej románovej predlohe od Joa Hilla, obratnému vedeniu Jami O'Brien a podmanivým výkonom Zacharyho Quinta, Ashley Cummings a ďalších talentovaných hercov a herečiek,“ uviedol David Madden, programový riaditeľ televíznych staníc AMC, BBC America, IFC, SundanceTV a spoločnosti AMC Studios. „NOS4A2 už od prvej epizódy debutu udržiava divákov v napätí a sme pripravení vrhnúť sa priamo do druhej série tohto príbehu,“ dodal Madden.
„Som nadšená, že môžem na televízne obrazovky priniesť aj zvyšok úžasného románu Joa Hilla. Joeova fantázia je jedinečná,“ vyhlásila O'Brien. „Milujem tieto postavy a ich svet, a naši kolegovia v AMC boli vynikajúcimi partnermi. Som vďačná, že hrám za tím NOS4A2,“ zdôverila sa.
Dve záverečné epizódy prvej série NOS4A2 odvysiela stanica AMC vo štvrtok 1. augusta o 22:00 a 22:50 hod.
Seriál NOS4A2 produkujú AMC Studios v spolupráci so spoločnosťou Tornate Television. Výkonnými producentmi sú už spomínaní Joe Hill, Jami O'Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels), ktorá zároveň zastáva pozíciu showrunnerky a viceprezidentka Tornate Television Lauren Corraová.
A čo vy? Pozerali ste prvú sériu? Ako sa Vám pozdávala?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2019)

NOS4A2

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2019)

NOS4A2