Nový seriál ako prequel k filmu Gremlins

Gizmo sa konečne vracia! Spolupráca spoločností Amblin a Warner Bros prináša desaťdielny seriál Gremlins - Secrets of the Mogwai.
J.Niničová
Podporte scifi.sk
Gizmo sa konečne vracia! Spolupráca Amblin a Warner Bros prinesie desaťdielny seriál Gremlins – Secrets of the Mogwai, ktorý bude divákom dostupný na streamingovej službe WarnerMedia. Príprava seriálu bola avizovaná už vo februári, ale vtedy oficiálne ešte nedostal zelenú.
Seriál Gremlins – Secrets of the Mogwai sa sústredí na Sama Winga, čiže pána Winga z pôvodného filmu. Pôjde o prequel a príbeh sa teda bude odohrávať pred udalosťami z filmu. Obsah je určený pre dospelého diváka. Dátum premiéry doposiaľ nebol zverejnený. Scenáristom seriálu je Tze Chun, ktorý má na svojom konte aj seriál Gotham. Spolu s oznamom o novom seriáli vznikol aj plagát. Vidieť na ňom len Gizmovu siluetu a samotný názov prequelu. Tvorcovia nechcú zatiaľ odhaliť priveľa.
Dej seriálu Gremlins – Secrets of the Mogwai sa odohráva v dvadsiatych rokoch minulého storočia v Šanghaji. Zameriava sa na stretnutie vtedy ešte len desaťročného Sama Winga s milovaným Mogwaiom, ktorého všetci poznáme pod menom Gizmo. Trojica Sam, Gizmo a pouličná zlodejka Elle sa vydajú na strastiplnú cestu čínskym vidiekom. Počas svojej cesty sa stretnú a neraz i zapletú do šarvátok s farebnými strašidlami a duchmi čínskej mytológie. Na ceste za mýtickým pokladom a Gizmovým návratom k rodine ich prenasleduje mocichtivý priemyselník so svojou rozrastajúcou sa diabolskou armádou gremlinov.
Gremlins - Poster
Gremlins - Poster Disclaimer
Vyzerá to, akoby sa spoločnosť WarnerMedia snažila presadiť na streamovacom trhu. Už si objednala niekoľko seriálov so zvučnými menami, napr. Love Lifes od Paula Feiga alebo The Flight Attendant, kde hlavnú rolu stvárni Kaley Cuoco. Netflix má v súčasnosti skoro 150 miliónov predplatiteľov z celého sveta. Disney+ sa v novembri chystá na obrovský debut. Apple TV+ sa tiež snaží rozvíriť vlny so zvučnými menami, ako sú J.J. Abrams a Oprah Winfrey. Každopádne pôjde o veľmi divoký streamingový boj, kde sa každý bude snažiť pritiahnuť divákov prémiovým obsahom. A presne to robí Warner Bros. Po toľkých rokoch si našiel veľmi dobrú cestu, ako prebudiť svoju franšízu.
Výkonnými producentmi seriálu budú sú Darryl Frank, Justin Falvey a Sam Register. Dan Krall (Coraline, Scooby-Doo!) sa do tímu pridá ako hlavný producent. Nie je to práve Gremlins 3, no na začiatok to stačí. Ktovie?! Možno, ak pôjde všetko ako po masle, prebudí sa záujem o dlho očakávané pokračovanie. Tak či onak, ide o prvý nový projekt v rámci franšízy na obrazovkách za takmer 30 rokov.

J.Niničová

J.Niničová
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB