Nový seriál zo sveta Duny

Spoločnosť WarnerMedia si objednala seriál Dune: The Sisterhood!
Filmová história scifi
Spoločnosť WarnerMedia si objednala seriál Dune: The Sisterhood, ktorý bude vychádzať z dnes už kultovej knihy Duna od Franka Herberta.
Seriál by mal byť uvedený popri pripravovanom filme, na ktorom sa tiež podieľa WarnerBros. Okrem toho v rámci širšieho projektu spoločnosti Legendary vznikne aj videohra či komiksy.
Denis Villeneuve, režisér a producent filmu, sa stane výkonným producentom seriálu a zrežíruje prvú epizódu. Jeden z o scenáristov filmovej Duny Jon Spaihts napíše aj seriálový scenár.
Dune: The Sisterhood - Nový seriál od Denisa Villeuneuva
Dune: The Sisterhood - Nový seriál od Denisa Villeuneuva / Zdroj Disclaimer
Herbertova Duna zachytáva ľudstvo v čase, keď sa rozpína po galaxii a vládne mu mocný Padišáh Imperátor. V seriáli sa do Herbertovho sveta pozrieme očami záhadného ženského rádu Bene Gesserit. Ten sa vďaka svojmu prehľadu vo feudálnej politike a intrigách dostane až na planétu Arrakis, ktorú jej obyvatelia nazývajú Duna.
Villeneuve, jeden zo spoluautorov scenára nadchádzajúceho filmu, a Spaihts sa na seriáli budú podieľať aj ako výkonní producenti spolu s Brianom Herbertom, Byronom Merrittom a Kim Herbertovou za Herbertovu pozostalosť. Na produkcii bude spolupracovať aj Kevin J. Anderson.
„Rád Bene Gesserit ma vždy fascinoval. To, že sme seriál zamerali na mocný ženský rád žien, sa javilo nielen ako relevantný, ale aj dynamický základ pre celý seriál“ hovorí Villeneuve.
Celé univerzum Duny sa skladá z dvadsiatich kníh. Prvých šesť kníh napísal Frank Herbert a na zvyšku série sa podieľal jeho syn Brian spolu s Kevinom J. Andersonom.

Kristína Poloncová

Kristína Poloncová
Knihomoľka, študentka prekladateľstva a verný geek

Súvisiace objekty SFDB

(1965)

Duna

(2021)

Duna

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1965)

Duna

(2021)

Duna