Čo už vieme o seriáli Good Omens

Keď už máme ten dátum premiéry (či nahodenia na streamovaciu službu) televíznej adaptácie románu Good Omens, poďme si zhrnúť, čo už o nej vlastne vieme.
YaYa
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dátum premiéry:
Vo štvrtok 14. februára sa objavila správa, že táto recesistická apokalypsa podľa Terryho Pratchetta a Neila Gaimana sa začne 31. mája 2019. Vtedy sa na streamovacej službe Amazon Prime objaví všetkých šesť hodinových dielov. Miniséria je koprodukciou Amazonu a BBC a o scenár a produkciu sa postaral samotný Neil Gaiman.
O čo pôjde?
Dobré znamenia - Plagát
Dobré znamenia - Plagát / Zdroj Disclaimer
Kto román z roku 1990 čítal, vie, že ide o humorné poňatie biblickej apokalypsy. V príbehu teda vystupujú anjeli, démoni, jasnovidci, lovcovia čarodejníc, jazdci apokalypsy, pekelné psiská, antikrist, bankári na teambuildingu a ďalšie príšery.
Pre ostatných je tu synopsa:
Podľa proroctiev čarodejnice Agnes Nutterovej, neznámej, no nepochybne najexaktnejšej jasnovidky v dejinách ľudstva v sobotu nastane koniec sveta. Áno, budúcu sobotu, tesne pred večerou. Armády dobra a zla sa mobilizujú, Atlantída sa vynára z moja, jazdci apokalypsy sa chystajú do práce. Anjel Aziraphale a démon Crowley však už nejaký ten čas žijú medzi ľuďmi a z nadchádzajúcej zmeny nie sú príliš nadšení. A okrem toho sa vďaka zmätkom, ktoré pred dvanástimi rokmi nastali v pôrodnici, niekde stratil Antikrist...
Videá
Pozrite si oficiálny trailer:
Good Omens - Trailer - 1 Disclaimer
Tvorcovia sa s nami už zároveň podelili aj o to, ako budú vyzerať úvodné titulky:
Good Omens - Úvodné titulky - Úvodné titulky Disclaimer
A niekedy v lete zverejnili aj toto krátke video z natáčania:
Good Omens - Produkcia - Featurette z natáčania Disclaimer
Obsadenie
Medzi hercami sa nájde kopa zaujímavých mien. Už od roku 2017 vieme, že Michael Sheen si zahrá anjela Aziraphala a ako démon Crowley sa predstaví jeden z najpopulárnejších Doktorov David Tennant.
Dobré znamenia - Scéna - Michael Sheen a David Tennant
Dobré znamenia - Scéna - Michael Sheen a David Tennant / Zdroj Disclaimer
V Good Omens, samozrejme, museli obsadiť aj úlohu Boha. Ten výnimočne nebude černoch, ale hlas mu prepožičia žena, držiteľka Oscara Frances McDormand.
Dobré znamenia - Frances McDormand prepožičia hlas Bohovi
Dobré znamenia - Frances McDormand prepožičia hlas Bohovi / Zdroj Disclaimer
Ďalej sa v seriáli objaví Derek Jacobi z Gladiátora, komik Jack Whitehall, Miranda Richardson, čiže Rita Skeeterová z Pottera, Adria Arjona z True Detective či Mark Gattis, známy zo Sherlocka a Doctora Who ako herec i scenárista.
Najväčšie prekvapenie však prišlo 13. februára, keď tvorcovia oznámili, že Satan bude mať rovnaký hlas ako drak Smaug, a teda ho nenahovorí nik iný ako Benedict Cumberbatch.
Dobré znamenia - A Satana nahovorí Benedict Cumberbatch
Dobré znamenia - A Satana nahovorí Benedict Cumberbatch / Zdroj Disclaimer
Kto všetko sa v Good Omens ešte objaví, si môžete prečítať tu.
Pocta Terrymu Pratchettovi
Dobré znamenia - Autori podpisujú Good Omens v roku 1991
Dobré znamenia - Autori podpisujú Good Omens v roku 1991 / Zdroj Disclaimer
Terry Pratchett sa adaptácie Good Omens už nedožil. Ale v seriáli sa predsa len objaví. V Aziraphalovom kníhkupectve totiž nechýbajú jeho knihy a na vešiaku visí jeden z jeho ikonických klobúkov. Tu je video.

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB