Podpor našu snahu o kvalitnejšiu slovenskú scifi a fantasy!

Nestáva sa často, že sa na našich čitateľov obraciame s žiadosťou o podporu. Teraz sa tak výnimočne deje. Radi by sme všetkých totiž požiadali o hlasovanie v podpore nášho Projektu Genesis vo výzve #mamnato! Nestojí to zhola nič a prinesie veľa dobrého!
Podporte scifi.sk
O čo ide?
scifi.sk prešlo a neustále ešte prechádza prerodom do nového dizajnu, rozbehli sme súťaž o poviedku mesiaca s autorskou odmenou a zároveň ale rozmýšľame o ďalších a ďalších projektoch, ktorými by sme podporili tvoriacich ľudí v scifi komunite. A tak, aby sme tento rok nezaspali na vavrínoch (čo sa asi nestane) a zároveň si postavili vyššie méty, sme prišli s ideou Projektu Genesis.
Projekt Genesis - Online škola tvorivého písania
Cieľom projektu Genesis je poskytnúť novým (ale aj ostrieľaným) autorom (nielen) fantastiky možnosť zlepšiť sa vo svojej tvorbe prostredníctvom účasti v internetovej škole tvorivého písania ÚPLNE ZDARMA a HOCIKEDY. Dúfame, že tak budeme ako scifi.sk stáť pri zrode (preto Genesis, žmurk-žmurk) nových a lepších scifi a fantasy diel na slovenskej literárnej scéne!
Zaregistrovaním sa do systému bude môcť potenciálny autor prejsť lekciami tvorivého písania zameranými na aspekty rôzne literárneho diela – tvorbou postáv, dialógov, opisov, stavbou deja či špecifickými žánrovými danosťami (fyzikálne zákony v žánri scifi, logické a historické fakty vo fantasy), a pod.
Projekt bude pozostávať z jednotlivých lekcií a domácich úloh, ktoré bude môcť každý, kto bude mať záujem, prejsť postupne alebo si z nich vybrať tie, kde vie, že má svoje slabé stránky a potreboval by sa v nich zlepšiť. Samozrejme, súčasťou budú aj skriptá či videá alebo ukážky z iných diel.
Projekt Genesis nie je jednorázová akcia na jedno použitie (ako mnohé iné projekty, ktoré sa o hlasy uchádzajú), ale dlhodobý záväzok, pretože bude dostupný ďalším a ďalším mladým autorom v nasledujúcich obdobiach.
Ilustračné obrázky k spacenews - Reklamné - Grant mamnato - Stačí jedna SMSka
Ilustračné obrázky k spacenews - Reklamné - Grant mamnato - Stačí jedna SMSka Disclaimer
O čo ťa žiadame?
S našim projektom sme prešli prvú skúšku - boli sme zaradení medzi postupujúce projekty, no nedostali sme sa medzi tie, ktoré obdržali podporu automaticky, ale musia o ňu zabojovať v SMS-kovom hlasovaní.
Preto ťa žiadame o jednu SMS, ktorou prispeješ k tomu, aby sme mohli tento projekt uskutočniť.
Čo musíš urobiť:
Jednoducho - stačí zaslať SMS s obsahom:
HLAS 767
na telefónne číslo: 0902 02 02 92.
(767 je číslo nášho projektu, ktorý máš tiež možnosť prečítať si na stránke grantovej výzvy)
Spätná SMS-ka NIE JE spoplatnená, takže ťa stojí len to, čo ťa stojí normálne SMS z tvojho telefónu! ;) Zaslať môžeš len jednu SMS z jedného telefónneho čísla a podporiť nás môžeš do 31.01.2019.
Veríme, že aj s tvojou pomocou (neotáľať, hneď poslať! :D čas uteká) sa dostaneme medzi tých 15 projektov, ktoré nakoniec získajú podporu a budú sa môcť realizovať. Predsa len, robíme to nie pre seba, ale pre našu spoločnú komunitu, aby sme v budúcnosti mali na Slovensku rovnako šikovných a výnimočných autorov, ako hocikde inde na svete!

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

jurinko
Kto budu lektori?
17.01.2019
Adhara
Jurinko, to isté by aj mňa zaujímalo... mimochodom, tento nový dizajn stránok vôbec neberiem.
18.01.2019
jurinko
Adhara, myslim, ze sa zhodneme na viac veciach, nez by sme kedy povazovali za mozne :-)
19.01.2019
Alexander Schneider
Vzhladom na to, ze este nemozeme lektorom nic ponuknut, tak sme nikoho neoslovovali, ale myslim, ze vsetci vieme prist s napadmi, kto by to na Slovensku mohol byt. Skola by ale mala byt riesena interaktivnou automatizovanou formou, v ktorej ich rola bude najma pocas prvotnej tovrby lekcii a uloh pre ucastnikov. Tato samozrejme bude honorovana. ;)
19.01.2019
Alexander Schneider
Co sa tyka dizajnu - dajte nam este nejaky ten piatok, aby sme ho dotiahli do kvazi-finalnej podoby a potom k nemu spustime aj feedbackovy dotaznik.
19.01.2019
Adhara
Tak som teda podporila zo zvedavosti, čo z toho bude. Myslím ale, že ste mali osloviť lektorov už dopredu, či by nemali predbežný záujem, veď čo ak váš projekt aj vyhrá, ale nijakých nezoženiete? Veľa spisovateľov vám napríklad hovorí, že popri vlastnom písaní nemajú čas dávať rady nováčikom. A neviem, nakoľko by musela byť pre nich finančná ponuka zaujímavá, aby tento názor zmenili. :-)
22.01.2019
jurinko
Ja sa hlavne cudujem, ze sa idete prihlasovat do nejakeho grantoveho programu, ked este nemate projekt (to sa teda hlavne cudujem tej grantovej scheme, ze to umoznuje, zo strany uchadzacov to nic nezvycajne nie je ;-) ). Ale ved dobre, odo mna SMSku mate. A ze si trochu rypnem: Momentalne je to ktore pismeno abecedy, tento projekt? Ako skoncili predchazajuce? :-D
22.01.2019
Alexander Schneider
Adhara: Nerozprávame sa o nejakom permanentnom lektoringu zo strany spisovateľov. O tom tento projekt nie je. Lektori by mali pomôcť len vo fáze prípravy jednotlivých lekcií a to nemusia byť len spisovatelia - môžu to byť aj editori textov, literárni vedci / kritici, pedagógovia, etc.
23.01.2019
Alexander Schneider
Jurinko: Ak by sme "nemali projekt", tak sa asi cez prvý screening v tejto výzve nedostaneme, čo sa podarilo, lebo sme prešli do hlasovania. To, že je táto výzva trochu voľnejšia ako iné, s tým ja nič nenarobím, naopak, myslím si, že je to preto, aby bola bližšie k ľuďom a teda sa o ňu mohli prihlásiť aj organizácie, ktoré napr. v oveľa tvrdších výzvach neuspejú. A to je v poriadku. Ak by si k tomu chcel niečo, kontakty na Slovenskú sporiteľňu sú na stránke grantovej schémy. A k abecede projektov - áno, boli sme (a sme) ambiciózni, to neznamená, že niektoré projekty nemajú šancu byť realizované. Všetci na scifi.sk pracujeme vo voľnom čase, nie je možné stíhať úplne všetko... ale to je predsa jasné. Popravde, o tomto koncepte tohto projektu sme mimo pár ľudí v tíme nikdy nehovorili, lebo vieme, že je to veľmi ťažké realizovať. Určite sa ho ale nechceme vzdať, aj keby tento grant nevyšiel.
23.01.2019
jurinko
Mhm...
24.01.2019

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB