Pozrite si video s tvorcami interaktívneho filmu Black Mirror: Bandesnatch

Netflix si pre nás koncom roka 2018 pripravil oneskorený darček v podobe očakávaneho filmu „Black Mirror: Bandersnatch“. Jedinečným tento film robí interaktivita, čo znamená, že smer ktorým sa bude film uberať, vyberie divák počas sledovania.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
„Bandersnatch“ vyšiel na Netflixe 28. decembra a ponúka zhruba 312 minút záberov, čo je niečo vyše piatich hodín. Film nie je súčasťou piatej série, ktorej by sme sa mali dočkať niekedy začiatkom roka 2019.
Aj keď sa 312 minút môže zdať ako veľa, treba si uvedomiť, že keďže ide o interaktívny film a existuje niekoľko možností, ako sa bude film vyvíjať, reálna dĺžka filmu bude približne 90 minút.
Hlavné postavy vo filme si zahrali Will Poulter (Dunkirk), Fionn Whitehead a Asim Chaudhr, na režisérsku stoličku si zasadol David Slade. Slade už má s Black Mirror skúsenosti, keďže zrežíroval epizódu „Metalhead“ zo štvrtej série. Z jeho filmových počinov môžete poznať snímky V pasci (Hard Candy) alebo 30 dní dlhá noc (30 Days of Night), postaral sa aj o jednotlivé epizódy zo seriálov Breaking Bad, Hannibal a American Gods.
„Bandersnatch“ je zasadený do osemdesiatych rokov do sveta videohier . Názov „Bandersnatch“ sme už mohli v minulosti postrehnúť v epizóde „Playtest“ z tretej série, no tento názov pôvodne niesla nikdy nevydaná videohra z roku 1984 od spoločnosti Imagine Software. Samotné slovo však pochádza z knihy Alica v krajine zázrakov, jedného z najznámejších príbehov o zmiešaní fantázie s realitou.
Film je dostupný na Netflixe, a ak vás zaujíma, ako to celé funguje, pozrite si toto video o natáčaní:
Black Mirror: Bandersnatch - Produkcia - Black Mirror : Bandersnatch | Consumer Featurette | Netflix [HD] Disclaimer

Matúš Lukáč

Matúš Lukáč
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB