Seriál Altered Carbon sa dočká druhej série

Hlavnú postavu Takeshiho Kovacsa si v novej sérii zahrá Anthony Mackie, ktorý tak nahradí Joela Kinnamana.
Filmová história scifi
Netflix oznámil, že prvá séria Altered Carbon nebude posledná. Seriál, ktorý je adaptáciou rovnomennej knižnej predlohy od spisovateľa Richarda K. Morgana, sa dočká druhej série. Tá však bude mať iba 8 epizód. Dôležitou zmenou je ale fakt, že hlavnú postavu Takeshiho Kovacsa si už nezahrá Joel Kinnaman. Nahradí ho Anthony Mackie, ktorý je známy najmä ako Falcon vo filmoch od Marvelu.
Altered Carbon - Plagát - Altered Carbon
Altered Carbon - Plagát - Altered Carbon Disclaimer
Dej seriálu Altered Carbon sa odohráva v ďalekej budúcnosti, kde sú ľudia schopní prekonať svoju smrteľnosť vďaka technológii, ktorá umožňuje, aby ľudské vedomie bolo prenesené z jedného tela do druhého. Za tento luxus si človek musí ale poriadne zaplatiť. Prvá séria nám predstavuje hlavného hrdinu Takeshiho Kovacsa, bývalého vojaka, ktorého najali, aby vyriešil vraždu jedného z najbohatších ľudí sveta, Laurensa Bancrofta. Keď je jeho misia splnená, Kovacs opúšťa prepožičané telo, ako aj celú planétu Zem. Z dôvodu zmeny identity hlavnej postavy na konci prvej série nebolo pôvodne jasné, či sa seriál dočká pokračovania.
Altered Carbon - Anthony Mackie, nový predstaviteľ hlavnej postavy
Altered Carbon - Anthony Mackie, nový predstaviteľ hlavnej postavy / Zdroj Disclaimer
Netflix zatiaľ neoznámil, o čom bude druhá séria, ale zmena na poste hlavnej postavy nám naznačuje, že nazrieme do knihy Broken Angels, ktorá je druhá v poradí z tejto cyberpunkovej trilógie. Tá sa odohráva o tri desaťročia neskôr, keď je Kovacs členom žoldnierskeho tímu na planéte zvanej Sanction IV, kde práve prebieha vojna.
Ak sú tieto predpoklady správne, tak môžeme očakávať veľkú zmenu oproti prvej sérii, ktorá sa zameriavala na dôsledky nerovnosti bohatstva v spoločnosti. Broken Angels sa skôr sústredí na vojenskú tematiku. Posledný diel trilógie je nahliadnutím do Takeshiho minulosti.

Natália Šovčíková

Natália Šovčíková
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB