Tretia séria Stranger Things preskočí dlhšie časové obdobie

V interview pre Yahoo! bratia Dufferoví prehovorili aj o tom, ako plánovali druhú sériu, prečo tretiu budú musieť posunúť v seriálovom čase oveľa ďalej ako len o rok a ako majú naplánované finále celého seriálu.
Podporte scifi.sk
Prešlo len pár týždňov od momentu, kedy druhá séria Stranger Things debutovala na Netflixe a recenziu na to, čo nové sa odohralo v mestečku Hawkins, si už čoskoro budete vedieť prečítať aj u nás. Tretiu sériu Matt a Ross Dufferoví potvrdili a v porovnaní s 10-mesačnou prestávkou medzi prvou a druhou sériou bude tretia zasadená oveľa ďalej v budúcnosti. Ross Duffer vysvetlil, že tento časový rozdiel bude nutný z pragmatických dôvodov: deckí herci seriálu proste rastú ako z vody. Okrem toho plánovali producenti zasadiť vlastne druhú sériu len mesiac po tom, čo skončila prvá, teda na Viance 1983.
Stranger Things - Reklamné - Banner
Stranger Things - Reklamné - Banner Disclaimer
"Budeme musieť naplánovať časový odstup, pretože decká proste vyzerajú oveľa staršie. Jedno, ako by sme to mali radi my, pamätám si, že keď sme prvotne hovorili o druhej sérii Stranger Things, chceli sme ju zasadiť do následných Vianoc, ale zistili sme, že decká vyrástli, takže sme sa posunuli dopredu. Dokonca v poslednom traileri sme museli použiť nahrávky z minulosti pre Caleba McLaughlina (ktorý hraje Lucasa). Už zneje ako dospelý muž. Mám z toho strach. Budúci rok na natáčanie bude prichádzať autom," hovorí Ross.
Matt Duffer dodáva, že "je to pre nás nezvyk", že títo mladí herci tak rýchlo vyrástli. "Keď uvidím, ako Caleb dôjde autom, tak z toho asi odpadnem." Už auguste boli známe vyhlásenia bratov Dufferových, že tretia séria sa bude natáčať a že Stranger Things skončia štvrtou sériou, kedy "už konečne všetky budú musieť ujsť z tohto po*****ého mesta!" Aj keď nevieme, čo nás ako divákov čaká na koniec, Ross prezradil, že majú všetko naplánované, aj keď nevedia, ako dlho im potrvá sa do toho momentu v seriáli dostať. Podľa jeho slov ale prišli s celkovým finále, keď plánovali druhú sériu.
"Máme konečný cieľ, kam sa chceme dostať. Nevieme, ako dlho nám to bude trvať, ale máme plán. A niečo z neho sme, vzniklo vďaka druhej sérii, pretože sme mali toľko nápadov a veľa z nich sme si nechali na lepšie časy. Určite niektoré z nich využijeme. Určite nám ale bude trvať ale dlhšie ako jeden rok dôjsť na koniec."
Seriál je tak populárny, že v tomto roku ste si mohli pozrieť aj seriál o seriále - Beyond Stranger Things, ktorým sprevádza Jim Rash. Dokumentárny pohľad za kulisy je cielený pre fanúšikov, ktorí si už pozreli celú druhú sériu, keďže je v ňom na pretras celý seriál.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB