Výzva na príspevky do antológie urban fantasy

Novú československú antológiu modernej urban fantasy pripravujú Spektrum fantázie a Fantasy svet. Ide o projekt, ktorý ponúka priestor začínajúcim, mierne pokročilým či vypísaným autorom, hlavne takým, čo sa neboja ísť s kožou na trh.
Filmová história scifi
Československá antológia modernej urban fantasy - Reklamné - Banner
Československá antológia modernej urban fantasy - Reklamné - Banner Disclaimer
Antológia má predstaviť predovšetkým také literárne texty, ktoré chcú osloviť čo najväčšie spektrum čitateľov.
Zostavovateľmi sú Spektrum Fantázie a Fantasy-svet.net
Základné podmienky zasielania svojich príspevkov:
Dĺžka textu: minimálne 10 a maximálne 30 normostrán (čiže od 18 000 do 54 000 znakov vrátane medzier), avšak prečítať si a posúdiť text prekračujúci rozsah 30 normostrán nepredstavuje žiadny výrazný problém
Téma: moderná urban fantasy (alebo fantasy príbeh zasadený do súčasnosti)
Formálne záležitosti textu: riadkovanie klasické alebo jedna a pol, zarovnávanie na obe strany, font Times New Roman, veľkosť písma 12
Formát textového súboru: doc alebo docx
Počet rukopisov: 1 ks na 1 autora
Jazyk: slovenský a český
Svoje rukopisy zasielajte na e-mail: sutaz@fantasy-svet.net (predmet správy: rukopis)
Rukopis (len jeden) môžete zasielať na vyššie uvedenú adresu do 20.12.2016. Po tomto termíne sa všetky prijaté rukopisy začnú posudzovať. V pripravovanej antológii sa zverejnia tri slovenské a tri české texty. O úpravu textov, vrátane korektúry, sa postarajú zostavovatelia zborníku literárnych prác.
Čo tento projekt garantuje?
Vzhľadom na to, že ho zastrešujú neziskové „organizácie“, ktoré chcú pomôcť dobrej veci a hľadajú talenty, dostupná antológia bude zatiaľ iba v elektronickej podobe s prideleným ISBN (nech si ju môžete vykázať vo svojom portfóliu). Vydanie bude sprevádzať aj a celkom veľká reklama, niekoľko recenzií či rozhovorov (priestor tu jednoducho je a my ho chceme využiť), ako aj zaujímavá spolupráca do budúcna.
Event môžete nájsť aj na Facebooku.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Diskusia

Veronika Valent
Veľmi pekne ďakujem autorovi za tip. Toto je môj obľúbený žáner, nielen čitateľsky. Rada niečo pošlem. :-)
01.10.2016
Adhara
Po prvýkrát v histórií mám problém s tým, že môj potenciálny príspevok je prikrátky a nie pridlhý. :-)
24.11.2016
Veronika Valent
Adhara, ja ešte nemám ani čiarku. Ani nápad. Ale stíham. Snáď. Držím Ti palce a mám v pláne si tú knihy kúpiť, nech sa do zbierky dostane ktokoľvek. Od SJ, CZ autorov som vlastne ešte nič podobné ani nečítala, tak ma to zaujíma ako sa toho našinci zhostia.
26.11.2016
Adhara
Veronika, ale ja sa do tej zbierky nechystám prispieť, práve z hore uvedeného dôvodu... Nefungujem totiž tak, že keď vyhlásia súťaž alebo zbierku, napíšem k nej poviedku. Fungujem tak, že keď narazím na súťaž alebo chystanú zbierku, zamyslím sa, či by sa nejaká z mojich existujúcich do nej hodila, či by mala šancu. Ak nie, tak nie. Úprimne obdivujem tých, čo sú schopní tvoriť „na zákazku“ a dokonca aj kvalitne. Lebo pre mňa je dobrá poviedka minimálne polročný proces, takže keby som aj hneď chcela a mohla niečo konkrétne do tejto antológie napísať, nestíham.
26.11.2016
marcus
Adhara: a koľko strán má tvoja poviedka, možno by sa s tým dalo niečo spraviť? Len upozorňujem, že sa počítajú normostrany
28.11.2016
marcus
Veronika, aj ja dúfam, že to stihneš :)
28.11.2016
Adhara
Marcus: 5,4 normostrany. Pre istotu upozorňujem, že bola ocenená v jednej súťaži a už publikovaná v miestnej antológii – síce s ISBN, ale v takej, akú nikto nepozná a nečíta. :-) A tiež je to skôr filozofická poviedka, ktorá fantasy prvky používa len ako kulisu... No ale aj tak som uvažovala, že ju sem skúsim poslať, kým som si znova neprečítala propozície a neprekvapil ma spodný limit rozsahu príspevkov.
28.11.2016
marcus
Hm, tak to by asi neprešlo :), ale skúsiť môžeš, nikdy nevieš.
Ten spodný limit má svoj význam. Každopádne máš ešte viac ako 20 dní, tak možno ťa niečo dobré napadne a stihneš to. :)
28.11.2016

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.