Cena ScifiKozmos - Vyhlásenie súťaže

Nedávno sme spomínali, že pre vás chystáme novú výzvu: súťaž krátkych sci-fi poviedok, ktorá vznikla spoluprácou medzi časopisom Kozmos, scifi.sk a OZ Fantázia. A dnes sa to celé začína. Pravidlá nájdete v článku :)
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Cena ScifiKozmos - Reklamné - Banner
Cena ScifiKozmos - Reklamné - Banner Disclaimer
Časopis Kozmos v spolupráci s OZ Force Majeure prevádzkujúcim internetový portál scifi.sk a OZ Fantázia vyhlasuje 1. ročník poviedkovej súťaže ScifiKozmos.
Podmienky súťaže:
Súťažným textom musí byť poviedka s nasledujúcimi znakmi:
• maximálny rozsah: 9000 znakov (vrátane medzier)
• žáner: sci-fi (Akceptované budú i príbuzné žánre ako space opera, dystópia, hard a soft sci-fi, cyberpunk a steampunk. Texty bez nosného prvku spadajúceho do žánru sci-fi budú zo súťaže vyradené.)
• téma: voľná
• doposiaľ nepublikovanú (či už na papieri alebo na internete)
• neúčastniacu sa iných súťaží
• text v slovenskom jazyku
• od jedného autora prijímame maximálne 2 poviedky (Autor nesmie zaslať viac textov pod pseudonymom alebo inými menami. Ak sa tak stane, všetky texty daného autora budú zo súťaže vyradené.)
• pozrite si viac detailov, hlavne o postupe prihlásenia sa, tu
Výhry:
• autor víťaznej poviedky obdrží výhru 100 EUR a poviedka bude uverejnená v časopise Kozmos.
• autori nasledujúcich štyroch poviedok vo finálnom hodnotení obdržia jednotlivo finančnú odmenu vo výške 50 EUR a publikovanie danej poviedky v časopise Kozmos.
• publikovanie každej poviedky v časopise Kozmos bude extra honorované.
Akým spôsobom zaslať poviedku:
• dokument vo formáte Rich Text Format (rtf), MS Word (doc, docx) alebo OpenDocument (OpenOffice, LibreOffice) (odt) zaslať e-mailom na adresu scifikozmos@scifi.sk
• v dokumente poviedky nesmie byť uvedené meno autora, iba názov poviedky a samotný text
• tlačená verzia nie je potrebná, treba však zaslať vytlačenú a vyplnenú prihlášku poštou na adresu ScifiKozmos, Račianska 69/B, 83102 Bratislava
Priebeh súťaže:
• začiatok prijímania textov: 01.12.2014
• uzávierka prijímania textov: 28.02.2015
• hodnotenie: marec 2015
• vyhlásenie víťazov: apríl 2015
Hodnotiaca porota, ktorá vyberie 5 finalistov:
• členovia redakcie portálu scifi.sk:
- Alexander Schneider
- Ružena Srnková
- František Gago
O konečnom poradí finalistov a o hlavnom víťazovi rozhodne porota zostavená zo zástupcov všetkých vyhlasovateľov súťaže.
V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na adrese scifikozmos@scifi.sk, alebo prostredníctvom Facebooku.
Organizátori si ponechávajú právo upraviť, doplniť či zmeniť podmienky súťaže. Informácie o tom budú aktuálne zverejňované na tejto stránke a na Facebookovom profile súťaže.
Tešíme sa na Vaše poviedky :)

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

zuna
Zdá sa mi to trochu zvláštne, že je potrebné uviesť všetky tie údaje, vrátane dátumu narodenia a bydliska, kvôli čomu to tak je?
01.12.2014
Stano Lacko
Ahoj, je to kvoli tomu, ze ako autor davas suhlas a datum narodenia je informacia, ci mozes konat v svojom mene. Nakolko sa stava aj priamo tu na scifi.sk, ze publikuju poviedky neplnoleti autori. A kedze ide o hovorovanu sutaz, tak sa dohodlo, ze sa bude uvadzat tento udaj.
01.12.2014
zuna
dobre, a možnosť písať pod pseudonymom, taká tu je? môže sa to uviesť do formuláru?
01.12.2014
Stano Lacko
Fiha, dobra otazka, zistim a dam vediet.
01.12.2014
Rose
Samozrejme, da sa pisat aj pod pseudonymom. Moze sa uviest do prihlaske, vedla mena :)
01.12.2014
Kr4b
Ehm... A keby sa náhodou chcel zapojiť neplnoletý autor, je to vôbec možné? Sačí len "pribaliť" podpis zákonného zástupcu?
02.12.2014
Stano Lacko
Ano toto sme riesili vcera. Upravuje sa prihlaska na tuto moznost.
02.12.2014
mato (Anonym)
"Súhlasím s časopiseckým a prípadným iným využitím mojej poviedky organizátormi." Nie ze by som bol prílis naviazany na vlastne vytvory, ale fakt ste v prihlaske mohli skusit nieco konkretnejsie ohladom vyuzitia poviedok. Takto nejako formulovali zmluvy ludia z Penty a tak (vacsinou) uplne legalne prisli k svojim terajsim ziskom :-)
10.12.2014
Rose
Pri zostavovaní prihlášky sme sa inšpirovali prihláškami iných podobných súťaží. Ony sú podobné všade a nikde to nemajú úplne dopodrobna rozpísané. Pravidlá sú spísané tak, aby chránili ako organizátorov, tak aj súťažiacich. Každopádne, nemáme záujem vaše poviedky nijako zneužiť :) Momentálne jediné využitie týchto poviedok je v Cene ScifiKozmos a prípadne ak nám v budúcnosti napadne ešte nejaké iné využitie, dáme to vedieť, oslovíme autorov a dohodneme sa na tom s nimi :)
24.02.2015

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Cena ScifiKozmos

Cena ScifiKozmos - ako skončil prvý ročník?

Chcete vedieť, ako ste dopadli, kde presne ste sa umiestnili v poviedkovej súťaži ScifiKozmos? Čítajte ďalej... ;)

Cena ScifiKozmos - Poznámky k poviedkam - Šaňo

Napätie vrcholí, kocky sú hodené. V zákulisí už poznáme mená výhercov, no predtým ešte niekoľko slov ku každej poviedke od Šaňa ako tretieho porotcu.

Vyhlásenie výsledkov ceny ScifiKozmos

Zajtra v utorok, 21. 4. 2015 o 18,00 vyhlásime oficiálne výsledky ceny ScifiKozmos v súťaži krátkych poviedok. Príďte sa pozrieť!

Cena ScifiKozmos - poznámky k poviedkam - Rose

Do vyhlásenia výsledkov už máme len pár dní, no ak sa dovtedy chcete ešte trochu zabaviť, čítajte ďalej... ;)

SciFiKozmos - názory druhého porotcu - Cyberstorm

Pred dvoma týždňami ste si mohli prečítať Rosine názory na súťažné poviedky. Teraz svojou troškou prispeje druhý porotca, Cyberstorm :)

Cena ScifiKozmos - názor jedného z porotcov - Rose

Rose už prečítala poviedky prijaté do Ceny ScifiKozmos. A že čo si o nich myslí? :)

Cena ScifiKozmos - Predstavenie poroty

Je po funuse, dátum prihlasovania poviedok do súťaže Ceny ScifiKozmos uplynul pred 17. dňami, v pozadí sa už horúčkovito číta, hodnotí a pracuje na výstupoch súťaže... ale aby ste vedeli, s kým máte ako porotou dočinenia... Nech sa páči!

Cena ScifiKozmos 2015 - zoznam prijatých poviedok

Milí autori (a nielen), poviedok do prvého ročníka Ceny ScifiKozmos nám začína pribúdať. V tomto článku nájdete názvy poviedok, ktoré nám doteraz prišli... a ešte pár informácií ;)

Cena ScifiKozmos - Vyhlásenie súťaže

Nedávno sme spomínali, že pre vás chystáme novú výzvu: súťaž krátkych sci-fi poviedok, ktorá vznikla spoluprácou medzi časopisom Kozmos, scifi.sk a OZ Fantázia. A dnes sa to celé začína. Pravidlá nájdete v článku :)

Trochu viac o Cene ScifiKozmos

Presne na Mikuláša sme dostali prvú poviedku do Ceny ScifiKozmos :) Na základe vašich otázok sme pre vás spísali zopár doplňujúcich informácií o súťaži a, celkovo, rozpísali podrobnejšie postup prihlásenia sa.