Seriál podľa Gaimanových Amerických bohov na spadnutie

Spoločnosť Fremantle Media si vzala na starosť seriálovú adaptáciu knihy Americkí bohovia. Známy román medzitým oslavuje 10 rokov od svojho vydania.
YaYa
Filmová história scifi
Ak Gaimanov príbeh ešte nepoznáte, je o starých bohoch, ktorých so sebou priviezli imigranti počas osídľovania Ameriky. Tu však po rokoch pomaly upadajú do zabudnutia a vytláčajú ich noví bohovia - peniaze, technológie, médiá. Hlavný hrdina knihy Shadow po odpykaní trestu vo väzení dostane zvláštnu pracovnú ponuku a tá ho privedie do centra boja o moc medzi náboženstvami starého a nového sveta.
American Gods - Koncept - Americkí bohovia na televízne obrazovky?
American Gods - Koncept - Americkí bohovia na televízne obrazovky?
Seriál pôvodne plánoval kanál HBO, ale po nezhodách ho prebrala spoločnosť Freemantle Media. Podrobnosti o režisérovi, obsadení ani približnom čase premiéry zatiaľ nie sú známe.
Zatiaľ si môžete pozrieť video z Gaimanovho turné, kde hovorí o svojej knihe, živote v USA a svojmu vzťahu k seriálu Doctor Who. Uvidíte aj scénické čítanie jednej z pikantnejších pasáží z Amerických bohov.
American Gods - Celý záznam - Video z čítačky z Amerických bohov Disclaimer

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

andrej android praznovsky
Kniha bola nádherná! DAlšia vec mozno by to ponaťahovali a pokazili. Možno ale nie. Odporúčam prečítať.
14.02.2014
YaYa
Ja mám Gaimana rada vo všeobecnosti, ale na mnohých ľudí, čo poznám, je príliš veľký weirdo :D Americkí bohovia sú však parádna kniha, ja som to prečítala v angline asi za dva, max. tri dni.
15.02.2014

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB