spacenews

Filmová história scifi
Povedzme si úprimne, nestáva sa často, že by niekto natočil naozaj kvalitný film o vlkolakoch – a už tobôž nie podaný zaujímavým spôsobom. No zdá sa, že Guillermo del Toro zas a znova prichádza ako rytier na bielom koni, pripravený konať hrdinské kinematografické počiny. Režisér stojaci za Podobou vody (2017) bude spolupracovať s režisérkou Issou Lópezovou na jej novom projekte, ktorý pracovne opisujú ako westernové vlkolačie fantasy.
Vedci objavili nové a rozsiahle skupiny galaxií, ktoré by mohli zmeniť celé naše doterajšie chápanie vesmíru.
27.08.2019 10:01 Magdaléna Mergová Magazín - Veda 0
Nedávno zverejnil Amazon Prime video predstavujúce tvorivý tím, ktorý bude stáť za produkciou ich nového seriálu zo sveta Pána prsteňov. Portál Tolkien Thing mal šancu vyspovedať ich „tolkienovského“ odborníka a my vám ich rozhovor teraz prinášame v preklade.
Začiatok tohtoročného leta nám s očakávanými horúčavami priniesol aj jeden neočakávaný koniec. Jedna z najveľkolepejších a najúspešnejších komiksových sérií súčasnosti po 15 rokoch definitívne končí.
Sci-fi génius Ted Chiang sa preslávil zbierkou sci-fi poviedok Príbehy vášho života. Môžete ju poznať aj v jej mimoriadne úspešnej filmovej podobe z roku 2016 s názvom Arrival (Prvý kontakt). Teraz sa Ted Chiang vracia s novou zbierkou poviedok – a všetci sú v nemom úžase.
V roku 2016 ho preslávila sci-fi sága Deti času. Teraz sa Adrian Tchaikovsky vracia s novinkou, ktorou chce znova prekvapiť.