Made Things – nová dômyselná fantasy o priateľstve od Adriana Tchaikovskeho

V roku 2016 ho preslávila sci-fi sága Deti času. Teraz sa Adrian Tchaikovsky vracia s novinkou, ktorou chce znova prekvapiť.
Podporte scifi.sk
V roku 2016 získal britské ocenenie Arthura C. Clarka za najlepšie dielo v žánri science fiction za ságu Deti času, ktorá ho preslávila po celom svete. Niet sa čomu čudovať. Deti času sú výborne podaným príbehom, kde sa snúbi fiktívny príbeh o prvom kontakte dvoch druhov s vierohodnými biologickými faktami. Na ďalšiu úroveň ho Tchaikovsky pozdvihol neobyčajnou myšlienkou: čo by sa stalo, ak by sa ľudstvo pokúsilo kolonizovať planétu obývanú nadradenou rasou superinteligentných a rýchlo sa vyvíjajúcich pavúkov?
Tchaikovsky je doma aj vo svete fantasy. Na konte má v tomto žánri množstvo kníh, počnúc jeho desaťdielnou sériou Shadows of the Apt, v českom preklade Stíny vědoucích (taktiež s hmyzou tematikou) až po Spiderlight, ktorá bola inšpirovaná RPG hrou Dungeons & Dragons (áno, aj tu hrá prím hmyz). Jeho najnovším fantasy počinom je trilógia Echoes of the Fall odohrávajúca sa v dobe bronzovej.
Ako vidno už pri pohľade na všadeprítomné pavúky a inú háveď, Adrian Tchaikovsky svojich čitateľov rád prekvapuje. Vydanie jeho najnovšej knihy preto sprevádzajú veľké očakávania. Už podľa názvu a synopsy sa môžeme tešiť na ďalší originálny kúsok z jeho pera.
Kniha Made Things vyjde v novembri. Bude to príbeh o šikovnej zlodejky so skutočne neobyčajnými priateľmi.
Prinášame vám voľný preklad oficiálnej synopsy:
Nikdy nemala problém získať si nových priateľov.
Coppelia je pouličná zlodejka, švindliarka a podradná podfukárka. No má niečo, čo iný zlodeji nie. maličkých marionetových priateľov: niektorí sú z dreva, niektorí z kovu. Oni jej veľmi nedôverujú a ona im veľmi nerozumie, ale ich partnerstvo väčšinou funguje.
Po tom ako ich svetom do základov otrasie prekvapivý objav, musí Coppelia a jej priatelia prehodnotiť všetko, čo doteraz vedeli, a pokúsiť sa o záchranu svojho mesta pred zdanlivo neodvratnou novou hrozbou.

Magdaléna Mergová

Magdaléna Mergová
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB