Anime jar/leto 2013 - Blood Lad (Krvavý chalan)

Upíri sú elegantní, nosia plášť s vysokým golierom, radi si pochutnajú na krvi panien a ich nepriateľom je cesnak a kríž. Sú pánmi noci. Teda, ktorí ako. Nájdu sa aj takí, ktorí by radšej prijali pomenovanie otaku.
Filmová história scifi
Blood Lad - Staz pri svojej obľúbenej činnosti
Blood Lad - Staz pri svojej obľúbenej činnosti Disclaimer
Svet démonov je rozdelený na mnoho oblastí a na ich čele môže stáť iba démon, ktorý je silnejší, než všetci naokolo. Upír Staz je jedným z týchto démonov, jeho sila vzbudzuje rešpekt a pod kontrolou má vlastnú štvrť. No jeho súkromie až také pôsobivé nie je. Hoci je upír, odmieta zvyky svojich predkov. Teda – odmieta piť ľudskú krv. Nie pre to, že by sa trblietal, ale pretože miluje veci, ktoré ľudia vytvorili. Hlavne tie japonské – anime, mangu a videohry. Za tieto veci je ľuďom veľmi vďačný. O to väčšie je jeho nadšenie, keď sa do sveta démonov zatúla dievča zo sveta ľudí, Fujumi. No radosť netrvá dlho. Dievča nešťastnou náhodou zomrie. Staz si to kladie za vinu a tak sa rozhodne, že musí nájsť spôsob, ako Fujumi vráti život. Čoskoro sa ukáže, že splniť tento cieľ nebude vôbec jednoduché. Vrátiť život totiž nie je také ľahké ako v Stazových obľúbených mangách.
Blood Lad - Fujumi medzi démonmi
Blood Lad - Fujumi medzi démonmi Disclaimer
Seriál Blood Lad je plný humoru a akcie. V úvode prevláda hlavne humor a pre divákov, ktorí očakávajú niečo dynamickejšie, môže Blood Lad pôsobiť nudne. Ale pokiaľ divák dá tomuto anime šancu, bude vtiahnutý do rozmanitého sveta démonov, v ktorom nechýba poriadna akcia, keď sa Stazovi postaví do cesty nejeden nepriateľ. Na svojej púti stretne aj kopec démonov, ktorí mu nepôjdu po krku, vďaka čomu je toto krátke anime plné zaujímavých postáv. A keďže je Staz prakticky otaku a miluje japonské anime, mangu a videohry, fanúšikovia pri sledovaní zbadajú mnoho vtipných odkazov na populárne tituly, ktoré zaručene pobavia.
Blood Lad - Saty a Mame
Blood Lad - Saty a Mame Disclaimer
Napriek pomalému začiatku by Blood Lad nemal ujsť fanúšikom, ktorý v anime radi vidia akciu, upírov, vlkolakov a všelijaké iné potvory a majú zmysel pre humor. Anime kresbou pripomína sériu Soul Eater a mnohí diváci ju porovnávajú s Hataraku Maó-sama, no oproti tomuto má Blood Lad oveľa viac akcie. Pokiaľ sa vám spomenuté seriály páčili, Stazov príbeh vás určite nesklame. Séria má iba 10 dielov a zatiaľ je považovaná za ukončenú. Jej základom je rovnomenná manga, ktorá stále vychádza, a tak sa dá predpokladať, že jedného dňa sa dočkáme aj pokračovania, ktoré si určite zaslúži.
Pár dielov tejto série si môžete pozrieť aj na Comics Salóne už túto sobotu o 14:30 v anime salóne.
Blood Lad - Stazova banda na pive
Blood Lad - Stazova banda na pive Disclaimer
Názov: Blood Lad (Krvavý chalan)
Žáner: fantasy
Réžia: Šigejuki Miwa
Scenár: Takeši Konuta
Fakty: Japonko, 2013, 10 dielov, každý cca 25 minút
Výrobca: Brain's Base
Hodnotenie: 70%
Blood Lad - Trailer - trailer Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Anime Jar/Leto 2013

Deadman Wonderland - recenzia

Spojme si väzenie so zábavným parkom, bojom o život a litrami krvi, ktoré nesmú chýbať v žiadnom akčnom anime. Potom pridajme štipku nadprirodzených schopností a vznikne nám Deadman Wonderland – väzenie, v ktorom to, či spadne mydlo na zem, je ten najmenší problém, ktorý väzňov trápi.

Pokémon Origins alebo ako dokázať za hodinu a pol to, čo Ash neurobil za 16 rokov

Už 16 rokov majú diváci možnosť sledovať, ako sa snaží Ash chytiť všetkých pokémonov (ktorých stále pribúda) a stať sa najlepším z najlepších trénerov. Ten, kto si seriál občas pozrie vie, že sa mu to asi nikdy nepodarí. No teraz tu máme príbeh niekoho, kto vie, ako dosiahnuť svoj cieľ a stať sa najlepším.

Anime jar/leto 2013 - Blood Lad (Krvavý chalan)

Upíri sú elegantní, nosia plášť s vysokým golierom, radi si pochutnajú na krvi panien a ich nepriateľom je cesnak a kríž. Sú pánmi noci. Teda, ktorí ako. Nájdu sa aj takí, ktorí by radšej prijali pomenovanie otaku.

Anime jar/leto 2013 - Sujsé no Gargantia (Gargantia na zelenej planéte)

Pokiaľ máte chuť na kúsok mecha akcie, pozrite si príbeh Leda, vojaka Galaktickej Aliancie Ľudstva.

Anime Jar/Leto 2013 - Šingeki no Kjódžin (Útok Titanov)

Pokiaľ vás nudia šťastné konce a lezie vám na nervy, že hlavným postávam sa v seriáloch takmer nikdy nič nestane, Šingeki no Kjódžin by mohlo byť práve pre vás. Anime je plné akcie, krvi a roztrhaných tiel.

Anime Jar/Leto 2013 - Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)

Položili ste si v poslednej dobe otázku, aké anime by stálo za pozretie? Alebo anime nesledujete a chceli by ste si nejaké pozrieť, nech viete, čo to vlastne je? Alebo ste ostrieľaný otaku a hľadáte inšpiráciu na nové veci? Ak ste odpovedali áno, táto séria recenzií je práve pre vás.