Anime jar/leto 2013 - Sujsé no Gargantia (Gargantia na zelenej planéte)

Pokiaľ máte chuť na kúsok mecha akcie, pozrite si príbeh Leda, vojaka Galaktickej Aliancie Ľudstva.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Sujsé no Gargantia - Galaktická Aliancia Ľudstva
Sujsé no Gargantia - Galaktická Aliancia Ľudstva Disclaimer
Vo vzdialenej budúcnosti, kedy ľudia žijú vo vesmírnych staniciach, Galaktická Aliancia Ľudstva zvádza boj o prežitie. Nepriateľom je mimozemská mäkkýše pripomínajúca rasa, Hidiázu. Mladý vojak Ledo pilotuje mechanického robota Chamber, zbraň s umelou inteligenciou, ktorá bola vytvorená na podporu ľudských vojakov pri boji vo vesmíre. Aliancia plánuje útok na novú nepriateľskú zbraň, no jej jednotky sú rýchlo porazené. Ledo sa snaží ustúpiť z bojiska, avšak mechanizmus červej diery, ktorý Aliancia používa na transport, sa v boji poškodí a Ledo stráca pri transporte vedomie. Keď sa preberie, zistí, že sa ocitol na mieste, ktoré by podľa Galaktickej Aliancie nemalo existovať. Ocitol sa totiž na planéte, ktorá je celá zaplavená vodou, je tu dýchateľný vzduch a nad hlavou má oblohu. A hlavne, je obývaná ľuďmi, ktorí nepoznajú vojnu.
Sujsé no Gargantia - Ledo
Sujsé no Gargantia - Ledo Disclaimer
V Sujsé no Gargantia je zobrazený konflikt, do ktorého sa dostane človek, ktorý celý život poznal iba boj. Zrazu sa ocitne na mieste, kde žijú ľudia pokojným životom a o nepriateľoch, s ktorými bojoval, nikdy nepočuli. Navyše nerozumie jazyku, ktorým obyvatelia planéty rozprávajú a tak mu pri komunikácii pomáha Chamber. Ledo nechápe, ako je takýto život možný. Nerozumie, prečo sa ľudia starajú o chorých a slabých, o osoby, ktoré nie sú schopné bojovať. Na druhej strane, obyvatelia nechápu, odkiaľ sa Ledo vzal a zaujíma ich hlavne Chamber, robot, ktorý technologicky mnohonásobne prevyšuje všetko, čo majú k dispozícii.
Sujsé no Gargantia - Chamber
Sujsé no Gargantia - Chamber Disclaimer
V anime nechýba ani poriadna mecha akcia, keď sa ukáže, že ľudia nemajú na planéte až taký bezstarostný život, ako sa na prvý pohľad zdalo. Dynamická akcia doplnená perfektnou kresbou ukazuje, prečo mecha filmy nikdy nebudú pre fanúšikov gigantických robotov také dobré ako anime. Avšak séria má potenciál zaujať aj ľudí, ktorých roboti strieľajúci lasermi nezaujímajú. A to hlavne príbehom a postavami, ktoré sa nachádzajú v jeho centre. Ledo sa snaží byť pre skupinu ľudí produktívny, v čom mu ale bráni jeho militantná povaha. Život na Gargantii je úplne iný než ten, ktorý poznal doteraz. Hoci stretne pár ľudí, ktorý sa mu snažia pomôcť, zdá sa, že obyčajný život pre Leda nie je taký ľahký. Dokáže sa včleniť do spoločnosti, ktorá nežije vojnou? Čo Galaktická Aliancia, podarí sa mu ešte niekedy nadviazať s ňou kontakt? A hlavne, čo Hidiázu? Čo ak ho sledovali až na túto zvláštnu planétu? Ako by si s nimi mohli poradiť títo obyčajní ľudia?
Sujsé no Gargantia - Chamber a Ledo
Sujsé no Gargantia - Chamber a Ledo Disclaimer
Názov: Sujsé no Gargantia (Gargantia on the Verdurous Planet, Suisei no
Garugantia, Gargantia na zelenej planéte)
Žáner: sci-fi
Réžia: Kazuja Murata
Scenár: Gen Urobuči, Kazuja Murata
Fakty: Japonko, 2013, 13 dielov a 1 diel OVA, každý cca 24 minút
Výrobca: Production LG
Hodnotenie: 70%
Sujsé no Gargantia - Trailer - trailer Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Anime Jar/Leto 2013

Deadman Wonderland - recenzia

Spojme si väzenie so zábavným parkom, bojom o život a litrami krvi, ktoré nesmú chýbať v žiadnom akčnom anime. Potom pridajme štipku nadprirodzených schopností a vznikne nám Deadman Wonderland – väzenie, v ktorom to, či spadne mydlo na zem, je ten najmenší problém, ktorý väzňov trápi.

Pokémon Origins alebo ako dokázať za hodinu a pol to, čo Ash neurobil za 16 rokov

Už 16 rokov majú diváci možnosť sledovať, ako sa snaží Ash chytiť všetkých pokémonov (ktorých stále pribúda) a stať sa najlepším z najlepších trénerov. Ten, kto si seriál občas pozrie vie, že sa mu to asi nikdy nepodarí. No teraz tu máme príbeh niekoho, kto vie, ako dosiahnuť svoj cieľ a stať sa najlepším.

Anime jar/leto 2013 - Blood Lad (Krvavý chalan)

Upíri sú elegantní, nosia plášť s vysokým golierom, radi si pochutnajú na krvi panien a ich nepriateľom je cesnak a kríž. Sú pánmi noci. Teda, ktorí ako. Nájdu sa aj takí, ktorí by radšej prijali pomenovanie otaku.

Anime jar/leto 2013 - Sujsé no Gargantia (Gargantia na zelenej planéte)

Pokiaľ máte chuť na kúsok mecha akcie, pozrite si príbeh Leda, vojaka Galaktickej Aliancie Ľudstva.

Anime Jar/Leto 2013 - Šingeki no Kjódžin (Útok Titanov)

Pokiaľ vás nudia šťastné konce a lezie vám na nervy, že hlavným postávam sa v seriáloch takmer nikdy nič nestane, Šingeki no Kjódžin by mohlo byť práve pre vás. Anime je plné akcie, krvi a roztrhaných tiel.

Anime Jar/Leto 2013 - Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)

Položili ste si v poslednej dobe otázku, aké anime by stálo za pozretie? Alebo anime nesledujete a chceli by ste si nejaké pozrieť, nech viete, čo to vlastne je? Alebo ste ostrieľaný otaku a hľadáte inšpiráciu na nové veci? Ak ste odpovedali áno, táto séria recenzií je práve pre vás.