Anime Jar/Leto 2013 - Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)

Položili ste si v poslednej dobe otázku, aké anime by stálo za pozretie? Alebo anime nesledujete a chceli by ste si nejaké pozrieť, nech viete, čo to vlastne je? Alebo ste ostrieľaný otaku a hľadáte inšpiráciu na nové veci? Ak ste odpovedali áno, táto séria recenzií je práve pre vás.
Filmová história scifi
Jar a leto 2013 bolo bohaté na nové anime tituly. V týchto recenziách spomeniem tie anime série, ktoré by ste rozhodne nemali prehliadnuť, pričom vynechám série, ktoré začali vychádzať minulé roky a zameriam sa na nové anime tituly, ktoré v tomto období vyšli.
Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)
Hataraku Maó-sama! - Satan
Hataraku Maó-sama! - Satan Disclaimer
Temný pán démonov, Satan, bojuje o nadvládu nad svetom Ente Isla. Jeho armády sú ale porážané náboženskou organizáciou, ktorú v boji vedie Emília, ľudská hrdinka. Ona jediná má moc zabiť temného pána. Satanovi generáli padajú jeden po druhom a sám kráľ démonov je v úzkych. Satan otvorí portál, aby spolu s Alcielom, jeho posledným žijúcim generálom, unikol pred Emíliou. Únik však nevýjde podľa plánov. Obaja sa ocitnú v modernom Japonsku a zdá sa, že prišli o svoju démonickú moc. A tak aby prežili, musia si v tomto zvláštnom svete nájsť prácu.
Hataraku Maó-sama! - Satan a Alciel v ľudskej podobe
Hataraku Maó-sama! - Satan a Alciel v ľudskej podobe Disclaimer
Anime komicky vykresľuje problémy, s ktorými si musia poradiť dvaja démoni, ktorí sa snažili ovládnuť svet a teraz sú z nich obyčajní ľudia. Satan, pod menom Maó Sadao, sa zamestná vo fast foode a je odhodlaný získať tvrdou prácou peniaze a moc, aby si mohol tento nový svet podmaniť. V tom mu pomáha Alciel, ktorý sa snaží získať čo najviac informácií o svete a hľadá spôsob, ktorým by sebe aj svojmu pánovi prinavrátil stratenú moc. Všetko sa však skomplikuje, keď zistia, že nie sú jediní, kto z Ente Isla prešiel portálom.
Hataraku Maó-sama! - Satan ako brigádnik
Hataraku Maó-sama! - Satan ako brigádnik Disclaimer
Na prvý pohľad môže znieť táto zápletka hlúpo, no Hataraku Maó-Sama! je anime, ktoré prekvapí. Akcia tu je v pozadí a seriál je plný humoru. V žiadnom inom anime neuvidíte Satana ako brigádnika, ako mu nadávajú do idiotov, ako jeho generál nakupuje to najlacnejšie jedlo v obchodoch, aby mali čo jesť. Ak hľadáte anime na oddych a chcete sa príjemne zabaviť, táto séria je pre vás.
Pokiaľ vás toto anime zaujalo, pár dielov bude premietaných na Comics Salóne 2013 v nedeľu o 13:00 v anime salóne.
Hataraku Maó-sama! - Emília
Hataraku Maó-sama! - Emília Disclaimer
Názov: Hataraku Maó-sama! (The Devil Is a Part-Timer!, Hataraku Maou-sama!, Satan je brigádnik!)
Žáner: fantasy komédia
Réžia: Naoto Hosoda
Scenár: Masahiro Jokatani
Fakty: Japonko, 2013, 13 dielov, každý cca 24 minút.
Produkcia: White Fox
Hodnotenie: 70%
Hataraku Maou-sama! - Trailer - trailer Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Alexander Schneider
Z toho popisu anime bez obrázok som si to predstavoval ako nejaké anime so starými chlapmi (Satan a tak) a to je normálne že tínedžerská soap opera! :D Okay, preháňam. :D Ale tak na zjedenie sú zase všetci...
26.08.2013
Stano Lacko
No myslim, ze ten brigadnik hovori samo o sebe ;-)
27.08.2013
Stano Lacko
No asi som priliz zhyckany, ale ten trailer mi nic nepovedal a asi by ma vobec nepresvedcil. Ale mozno take anime trailery su? Opravte ma ak nie...
27.08.2013
Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Hej, anime trailery sú väčšinou dosť oničom. :D Málokedy sa mi nejaký páči. Ale napr anime, ktoré nahodím asi v piatok, má o dosť lepší trailer, než toto tu. :D
27.08.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Anime Jar/Leto 2013

Deadman Wonderland - recenzia

Spojme si väzenie so zábavným parkom, bojom o život a litrami krvi, ktoré nesmú chýbať v žiadnom akčnom anime. Potom pridajme štipku nadprirodzených schopností a vznikne nám Deadman Wonderland – väzenie, v ktorom to, či spadne mydlo na zem, je ten najmenší problém, ktorý väzňov trápi.

Pokémon Origins alebo ako dokázať za hodinu a pol to, čo Ash neurobil za 16 rokov

Už 16 rokov majú diváci možnosť sledovať, ako sa snaží Ash chytiť všetkých pokémonov (ktorých stále pribúda) a stať sa najlepším z najlepších trénerov. Ten, kto si seriál občas pozrie vie, že sa mu to asi nikdy nepodarí. No teraz tu máme príbeh niekoho, kto vie, ako dosiahnuť svoj cieľ a stať sa najlepším.

Anime jar/leto 2013 - Blood Lad (Krvavý chalan)

Upíri sú elegantní, nosia plášť s vysokým golierom, radi si pochutnajú na krvi panien a ich nepriateľom je cesnak a kríž. Sú pánmi noci. Teda, ktorí ako. Nájdu sa aj takí, ktorí by radšej prijali pomenovanie otaku.

Anime jar/leto 2013 - Sujsé no Gargantia (Gargantia na zelenej planéte)

Pokiaľ máte chuť na kúsok mecha akcie, pozrite si príbeh Leda, vojaka Galaktickej Aliancie Ľudstva.

Anime Jar/Leto 2013 - Šingeki no Kjódžin (Útok Titanov)

Pokiaľ vás nudia šťastné konce a lezie vám na nervy, že hlavným postávam sa v seriáloch takmer nikdy nič nestane, Šingeki no Kjódžin by mohlo byť práve pre vás. Anime je plné akcie, krvi a roztrhaných tiel.

Anime Jar/Leto 2013 - Hataraku Maó-sama! (Satan je brigádnik!)

Položili ste si v poslednej dobe otázku, aké anime by stálo za pozretie? Alebo anime nesledujete a chceli by ste si nejaké pozrieť, nech viete, čo to vlastne je? Alebo ste ostrieľaný otaku a hľadáte inšpiráciu na nové veci? Ak ste odpovedali áno, táto séria recenzií je práve pre vás.