Črepiny deja SW 7

Na internete sa objavilo prvé bližšie info o príbehu SW 7. Čo je na ňom pravdy?
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Star Wars VII - Poster
Star Wars VII - Poster / Zdroj Disclaimer
Doslova pred len pár hodinami informoval server SchmoesKnow.com o možnom deji novej časti legendárnych Hviezdnych vojen. Samozrejme, nie je isté či nejde len o zastierací manéver.
Už pred časom sme vás informovali o tom, že v Ep. VII - IX potvrdili účasť starí známi z originálnej trilógie (teda Ep. IV - VI). Následne po tom sa začali objavovať špekulácie, ktorý konkrétny príbeh z expandovaného univerza (komiksy, knihy a hry) pravdepodobne bude sfilmovaný. Najčastejšie sa vravelo o sfilmovaní perfektnej knižnej Thrawnovej trilógie (ktorej autorom je cenou Hugo ovenčený Timothy Zahn), románoch z rady Legacy of the Force, či o komiksoch sérii Dark Empire, a bokom nestála ani invázia Yuuzhan Vongov... Fámy sa šírili rýchlo, no ukončila ich informácia, že žiadne expandované univerzum sa točiť nebude, ale pôjde o celkom novú, pôvodnú story. Najnovšie informácie však vravia že to bude možno predsa len tak trochu inak...
Star Wars VII - Koncept - Jacen Solo Jacen Solo
Star Wars VII - Koncept - Jacen Solo / Zdroj Disclaimer
Upozornenie. Nasledujúci text obsahuje možné spoilery.
Dej, ktorého náznak zverejnil vyššie spomenutá stránka, by sa mal točiť okolo rodiny Solových. Han a Leia sú už v postaršom veku, a ich ich deti, dvojičky Jacen a Jaina Solo majú práve 17. Ako to už v SW univerze býva, Sila sa dedí, a tak dvojčatá trénujú pod dohľadom svojho strýka Luka Skywalkera. Problémy nastanú, keď sa jeden z potomkov obráti k Temnej strane...
Star Wars VII - Jaina Solo SW VII - Jaina Solo
Star Wars VII - Jaina Solo / Zdroj Disclaimer
Podľa uvedených informácií sa dej sústredí hlavne na Hana, Leiu a na ich deti, pričom s touto myšlienkou by sa mohla zaoberať celá trilógia. Nie je to až taká hlúposť, keď si vezmeme, že materiálu je vskutku viac než dosť. Uvedené postavy dvojičiek sú totižto v Expandovanom univerze súčasťou mnohých knižných a komiksových sérií, a ako kľúčové postavy vystupujú napr. v Legacy of the Force či The New Jedi Order sériách. S najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o akési zjednodušenie dosť komplexného príbehu pokrývajúceho niekoľko desiatok prameňov.
Star Wars VII - Solo and Skywalker family
Star Wars VII - Solo and Skywalker family / Zdroj Disclaimer
V prípade, že sa tvorcovia budú aspoň čiastočne držať knižných a komiksových predlôh, vzniká otázka, aké ďalšie kľúčové postavy a udalosti z Expandovaného univerza sa vo filme objavia.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

andrej android praznovsky
Ten spodny poster je super este te prostrednik keby posunul blizsie k ukazovaku, bol by z toho generalny pruser:)
Zeby skrita sifra ilustratora /JA SOM TO KRESLIL ALE SW NEZNASAM JA SOM TREKKIE!!!/
Inak tesi ma ucast Roberta de nira /vlavo/ :)))))
12.06.2013
andrej android praznovsky
SKRYTA ...pardon.
12.06.2013
A.M.
zij dlouho a blaze:) trefne. Este by se tam mohla mihnout TARDIS a mame to komplet:)
13.06.2013
kAnYs
No uvidime. Uz sa vie kto pise story?
24.06.2013
andrej android praznovsky
Kanys: Pise to Michael Arndt scenarista Toy story3
24.06.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.