Divadelná hra Tata, ja chcem draka! je online

Ďaleko-preďaleko, za siedmimi horami a siedmimi dolami, v malom a bezvýznamnom kráľovstve kráľovských rodičov sužuje len jediné: vydaj ich dcéry. Princezná Krasnohlava by síce rada, ale záujemcov je akosi pomenej... preto nezostáva nič iné, ako nakoniec pristúpiť na nástojčivú požiadavku dcérenky: nájsť jej draka, ktorý by ju uniesol. Žiaľ, nie všetko ide podľa plánu...
Podporte scifi.sk
PegasCon 2013 - Plagát - Tata, ja chcem draka!
PegasCon 2013 - Plagát - Tata, ja chcem draka! Disclaimer
Marek Hyena Eliáš pre scifi klub Pegas v Prešove pred dvanástimi rokmi (alebo to bolo možno aj viac?) napísal divadelnú hru, ktorú členovia tohto scifi klubu dramaticky spracovali v roku 2001 do podoby maňuškového divadielka. Viac o cone a tiež o úspechu tohto divadelného hors d'oeuvre si môžete prečítať v reportáži z vtedajšieho ročníku PegasConu od Rasťa Webera.
Minulý rok, keď sme s Ajkou Geregovou, majiteľkou fantastickej čajovne Abarat v Prešove, a Ďurom Kundríkom, členom dnes už neexistujúceho scifi klubu Pegas, hovorili o tom, čo všetko by sme mohli do programu pripravovaného PegasConu dať, vyhrabal Ďuro odniekiaľ scenár k Tata, ja chcem draka! Do hry som sa kvôli jej nestarnúcemu espritu a humoru okamžite zaľúbil a veľmi rád som ju chcel uviesť... žiaľ, nemal to kto dať dokopy a zorganizovať. Ergo som sa toho chytil ja sám s tým, že ak zoženieme osoby na obsadenie všetkých postáv, kľudne by som sa na to podujal.
Aké šťastie, že baby a chalani okolo Abaratu sú úplne perfektnou skupinou, ktorá neváhala a hneď si rozdelila jednotlivé role. Osobne si myslím, že svojimi výkonmi prekonali sami seba a ponúkli návštevníkom PegasConu tento rok vynikajúcu šou, na ktorú by mohol byť hrdý nejeden con. :)
Dosť bolo ale kecov, nech sa páči, tu je Tata, ja chcem draka!
PegasCon 2013 - - PegasCon 2013 - Celý záznam - Tata, ja chcem draka! Disclaimer
Ja verím, že ak sa na PegasCone uvidíme o rok, tak to bude s veľkou pravdepodobnosťou aj pri uvedení pokračovania tohto divadielka. Marek totiž napísal aj Tata, ja chcem draka! 2. :) Nechajte sa prekvapiť!
Nakoniec patrí vďaka môjmu bratovi Rišovi, že si našiel čas na videonahrávku, pretože bez nej by ste to asi ťažko videli.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB